Ott vagyunk YouTube-on is. Kattints a friss videókért!
Diablo 4

Diablo 4 trailerrel robbantotta be a Blizzard a Blizzcon 2019 nyitóünnepségét

A pletykák ezúttal igaznak bizonyultak – egy bámulatos videóval jelentette be a Blizzard a Diablo 4 akció rpg-t a BlizzCon 2019-en.

Diablo 4Mint már korábban megtudtuk, a Blizzard több Diablo projekten is dolgozik évek óta, a Diablo 4 pedig ezek egyike.

A Blizzard nagy meglepetését sajnos egy korábbi szivárogtatás kicsit elrontotta. Egy művészeti könyv Lilithről mutatott képeket, aki először a Diablo 2-ben bukkant fel.

A könyvből származó képek amúgy a redditen már fent vannak.

A Blizzard elmondása alapján a stúdió visszahozza a sorozatra korábban nagyban jellemző “sötétséget.” A bemutatott videók alapján ez úgy néz ki nagyszerűen sikerült.

A Diablo 4-ben egy ősi gonosz próbálja Sanctuary világát sötétségbe burkolni. Ebben a sötétségben a játékosok szabadon fedezhetik fel a világot, mely a Blizzard szerint az eddigi legnagyobb terület lesz, amit Diablóban eddig láthattunk.

A felfedezés mellett természetesen számítsunk temérdek harcra, szörnyre, lootra, Diablo 2-t idéző fejlődési rendszerre, véletlenszerű dungeonökre, egyszemélyes vagy többjátékos módban. Az osztott világokban más játékosokba is belebotolhatunk, akikkel PvP harcba is bonyolódhatunk, de együtt is felvehetjük a harcot a világban felbukkanó hatalmas bossok ellen.

Töltés nélküli, egybefüggő területeken fedezhetjük fel Kejhistan sivatagát, a vérfarkasokkal teli Scosglen erdejét, vagy a Dry Steppes vadonát.

A BlizzCon a Blizzard azt is elmondta, hogy a játékba kezdéskor három karakterosztály kerül:

  • A Barbár nyers erővel bíró közelharci karakter, akinek nagyon jót tett az új, továbbfejlesztett harcrendszer. Többféle fegyvert is hordhat egyszerre, és attól függően váltogatja azokat, hogy milyen képességeket használunk.
  • A Varázslónő nagyban hasonlít a Diablo 2-es karakterre. A jég, elektromosság, vagy tűz elemeket használva szedi áldozatait.
  • Visszatér a Diablo 2 kiegészítőjének nagy népeszerűségnek örvendő Druida karakterosztálya, aki harc közben változik át különféle alakokra, vagy használ épp természeti erőket, hogy megritkítsa a pokol légióját.

Nagy újdonság még, hogy hátasok is kerülnek a játékba, és minden karakterosztály másképp hasznákhatja majd ki ezek előnyeit.

A Diablo 4 PC, PlayStation 4 és Xbox One platformokra jelenik majd meg, de a megjelenés sajnos még elég messze van, még azt sem mondhatjuk, hogy Blizzard féle “soon”-ról van szó.