Ott vagyunk YouTube-on is. Kattints a friss videókért!
PlayStation 5 Digital Edition fekvő

Az Epic Games szerint a PlayStation 5 egy rendszertervezői mestermű

Nick Penwarden, az Epic Games vezérigazgatója szerint a PlayStation 5 konzol a “rendszertervezés mesterfoka.”

Sony PlayStation 5 konzol

A hírek szerint Penwarden részt vett az Unreal Engine 5 tech demójának készítésében, mely a Lumen és Nanite technológiákat mutatta be közvetlenül a PlayStation 5-ön futtatott Unreal Engine 5-ből.

“A PlayStation 5 egy rendszertervezői mestermű,” meséli Penwarden. “Nem csak a számítástechnikában és a grafikus teljesítményben ér el ugrásszerű előrelépést, de korszakalkotónak számít adattárolás és adattömörítési technológiák terén is, mely által a játékosok újfajta játékokhoz és élményekhez juthatnak majd.”

“A next-gen grafika és feldolgozási teljesítmény nem csak immerzívebb élményt nyújt majd a játékokban, de a teljesen dinamikus környezet és fények miatt teljesen új játékmeneteket, okosabb AI-t, és gazdagabb többjátékos élményt láthatunk majd,” tette hozzá az Epic Gamestől Kim Libreri.

Az elért eredményeken kívül számos más szabadalmon is dolgozik a Sony. Az egyik ilyen, hogy a PS5 gépi tanulással próbál majd a játékosoknak felhasználói felületeket tervezni. Ezen kívül bejegyzett egy úgynevezett “Information Processing Device”-t is, ami magyarul nagyjából Információfeldolgozó Eszköz-t jelent, és az Xbox Snaphez hasonlít.

A Sony már bejelentette a PS5-re megjelenő játékok első hullámát.