Ott vagyunk YouTube-on is. Kattints a friss videókért!
PlayStation 5 Unreal Engine 5

Az Epic szerint leáldozott a töltőképernyők korának

Az Epic Games alapítója és vezérigazgatója egy új interjú során elmondta, hogy a “Töltőképernyők korának leáldozott.”

PlayStation 5 Unreal Engine 5

A hívás középpontjában egyébként a cég új motorja, az Unreal Engine 5 állt, melyet nemrég mutattak be valós időben, PlayStation 5 konzolon. Bár a bemutatón látható demó nem lesz majd egy játszható játék, viszont a kód, ami a PlayStation 5 fejlesztői rendszeren futott egy konkrét játékkód.

Az érdekes rész viszont nem ért véget az Unreal 5 két központi elemének, a Nanite és Lumen rendszerek bemutatásával, ugyanis Tim Sweeney kommentálta a következő generációs hardvert is.

“A Sony tárolórendszere világszinvonalú,” mondja Sweeney. “Nem csak a konzolok körében a legjobb, de bármely platform tekintetében is. Még a legjobb PC-knél is.”

A merész állítást azzal egészítette ki, hogy az ilyen rendszereknek hála “A töltőképernyők korszakának vége. Vége annak is, hogy az elemek csak úgy előtűnnek, ahogy haladsz előre a környezetben.”

Sweeney tehát biztos abban, hogy az UE5 megváltoztatja a videojátékok világát a következő generációkon és eredményül “Több száz óra hosszú játékokat kaphatunk, melyek elejüktől a végükig, teljesen magáva ragadnak majd.”