Ott vagyunk YouTube-on is. Kattints a friss videókért!
PlayStation 5 kontroller fekete

Elmarad a június 4-re tervezett PlayStation 5 bejelentés

A PlayStation bejelentette, hogy elmarad a június 4-re tervezett PS5 esemény.

PlayStation 5 kontroller fekete

A bejelentés Twitteren érkezett, ahol a hivatalos PlayStation oldala nyilatkozott az esemény törléséről.

“Úgy döntöttünk, elhalasztjuk a június 4-re tervezett PlayStation 5 eseményt,” írják. “Tudjuk, hogy a játékosok világszerte várják izgatottan a PlayStation 5 játékok bejelentését, azonban most szeretnénk háttérben maradni, hogy fontosabb hírek kerülhessenek előtérbe.”

Egyértelműen a napokban Amerikában történt sajnálatos rendőri intézkedésekre utal a Sony. Rajtuk kívül számos más cég is beállt a Black Lives Matter kezdeményezés mögé, mely az Egyesült Államokban egyre terjedő, feketék elleni erőszak visszaszorítása miatt lett létrehozva.

A három tweetből álló nyilatkozatban a Sony a következőt kommunikálta, ”A tettek mindig hangosabbak a szavaknál, mi, a Sonynál pedig komolyan vesszük, hogy ne csak szóbeli szövetségesei legyünk ennek.”

“A napokban arra fogjuk használni a platformunkat, hogy információt osszunk meg és támogatást adjunk. Kérünk mindenkit, hogy küldje a linkeket, anyagokat és más olyan információ, ami segíthet, mi pedig megosztjuk őket. Minél többet tudunk, annál többet tehetünk.”

A Sonyn kívül más nagyobb cég is kifejezte együttérzését a Black Lives Matter mozgalommal. Az EA, Riot Games, Microsoft és a Naughty Dog is közleményt adott ki.

Azt egyelőre nem tudni, hogy a többi esemény, mint a Guerrilla Collective vagy a PC Gaming Show szervezői is hasonlóképp járnak-e el, vagy megtartják a tervezett bemutatókat.