Ott vagyunk YouTube-on is. Kattints a friss videókért!
PlayStation 5 kontroller fekete

Nem lesz csúszás, karácsonykor jön a PlayStation 5

A Sony bejelentette, hogy a koronavírus nem akadályozza a játékfejlesztéseket, a PlayStation 5 konzol pedig továbbra is a 2020-as karácsonyi idényre várható.

PlayStation 5 kontroller fekete

A 2019-es évre vonatkozó pénzügyi jelentés közzététele után a Sony kijelentette, hogy a játékipar jól teljesít, és növekedést értek el a PlayStation Plus előfizetések terén is.

“A PlayStation hardveres eladások jól szerepeltek. A hálózati szolgáltatásokból származó bevételek növekedést értek el. A PlayStation 5 megjelenése továbbra is a karácsonyi idényre várható. A játékfejlesztéseket jelen állás szerint semmi sem akadályozza,” olvasható a befektetők felé tett jelentésben.

Kiderül továbbá, hogy a Sony exkluzív címek eladásaiban csökkenés kezd látszani, csakúgy, mint a PlayStation 4 hardveres eladások tekintetében, de ez, most, hogy a hardver kezdi elérni a ciklusa végét, természetes folyamatnak mondható.

A Sony játékrészlegének pozitív hírei erős kontrasztban állnak a zenei és képanyaggal kapcsolatos divíziókkal, ahol a mozik bezárása, filmek és TV sorozatok leállása, illetve a hirdetői kedv csökkenése miatt komoly veszteség éri a céget.

A Sony két nagyobb címet jelentet meg idén nyáron, melyek közül az egyik a már most sikervárományos és napi szintű pletykáknak medret adó The Last of Us Part 2, mely június 19-én jelenik meg, illetve a nagyon érdekesnek tűnő Ghost of Tsushima, mely július 17-én érkezik.