Ott vagyunk YouTube-on is. Kattints a friss videókért!
Unreal Engine 5 bemutató

Valós idejű demóval mutatták be a next-gen Unreal Engine 5 motort

Az Epic Games bemutatta a PlayStation 5 konzolon futó első, valós-idejű Unreal 5 játékmotor által hajtott demót.

Unreal Engine 5 bemutató

A Lumen in the Land of Nanite demó a fejlesztők számára 2021. elején elérhető Unreal Engine-n fut.

Az Unreal Engine 5 fut majd PlayStation 5, Xbox Series X, PC, PS4, Xbox One, iOS, Android és Mac platformokon is, és két új technológián alapszik, melyet az Epic Nanite és Lumen néven említ. Mindkét technológiai újítás a fotorealizmust célozza.

“Egyik célunk, hogy olyan valósághű hatásokat érjünk el a következő generációkon, mely a filmeken látható animációkkal és a valódi élettel veszi fel a versenyt, és mindehhez olyan hasznos eszközökkel és könyvtárakkal lássuk el a fejlesztőcsapatokat, melyekkel ezt könnyedén el tudják érni,” mondta el az Epic.

A Nanite virtualizált mikropoligonos geometria segítségével olyan gemoetriai részletességet hozhatunk létre, ami természetes a szemnek,” magyarázta el az Epic. “A Nanite virtualizált geometria azt jelenti, hogy több százmillió, vagy akár milliárd poligonból álló, filmes minőségű művészeti elemet importálhatunk az Unreal Engine-be, legyen az ZBrush szobor, légi felvételekkel feltérképezett scan, vagy CAD adat.

A Lumen technológia az Unreal Engine 5 új fénytechnológiája, mely azonnal reagál a játékban történt változásokra.

“A Lumen teljesen dinamikus, globális megvilágítási megoldás, mely azonnal reagál a jelenet fényváltozásaira,” tette hozzá az Epic. “A rendszer képes végtelen fényvisszaverődést kezelni milliméterekkel kezdődő területeken át, egészen kilóméteres kiterjedésig.

“A Lumen segítségével a művészek is designerek sokkal dinamikusabb jelenteket hozhatnak létre. Például bármikor megváltoztathatják a nap dőlésszögét, használhatnak elemlámpákat, lyukat fúrhatnak a plafonba, a nem közvetlen fény pedig ennek megfelelően alkalmazkodik. A Lumennel már nem kell a lightmap beégésére várni, a művész pedig sok időt spórol meg azza, hogy az Unreal Editorban állított fény pontosan úgy néz ki majd a konzolon futó játékban is.”

A Sony már bejelentette, hogy a PlayStation 5 továbbra is a 2020-as karácsonyi időszakra várható.