Ott vagyunk YouTube-on is. Kattints a friss videókért!
Metro Exodus Epic Store

Csak az Epic Storeban lesz elérhető a Metro Exodus

A Deep Silver bejelentette, hogy a Metro Exodus egy ideig kizárólag az Epic Áruházban lesz elérhető, és a Steamen nem lehet vele játszani, amelyet a Valve “unfair” húzásnak tart.

A Steam előrendelesékért járó bónuszok ettől még nem vesznek el.

“A Metro Exodus 2019 egy csodálatos és joggal sikervárományos PC játéka,” mondta Tim Sweeney, az Epic vezérigazgatója és alapítója. “A Deep Silverrel közösen indítjuk útjára a Metro Exodust, melynek alapját az Epic marketing támogatása és a 88%-os bevétel megosztás adja, mely segítségével a játékfejlesztők nagyobb eséllyel lesznek képesek újrainvesztálni újabb csodás játékokba.”

Az Epic múlt hónapban rántotta le a leple online áruházáról, mely a Steammel összehasonlítva a játékfejlesztők számára sokkal több bevételt hagy. Az Epic csak a bevétel 12%-át, míg a Steam annak 30%-át vonja le a fejlesztőktől.

Metro Exodus

“Nagy örömünkre szolgál partnerkapcsolatba lépni az Epickel, hogy velük együtt dobjuk piacra a Metro Exodus PC verzióját,” mesélte dr. Klemens Kundratitz, a Deep Silver vezérigazgatója. “Az Epic nagylelkű bevételmegosztása hatalmas lehetőség a kiadóknak, hogy több pénzt fordíthassanak tartalomkészítésre. Az Epickel kötött üzlet után több pénzt tudunk a következő Metro játékba fektetni, amiből nagyban profitálnak majd a játékosok is.

“A Metro Exodus 2020. február 14-én tér vissza a Steam platformra.”

A Valve is reagált a hírekre. Véleményünk szerint a játék eltávolítása nem volt fair lépés a Steam vásárlókkal szemben, főleg, hogy ilyen sokáig elő lehetett rendelni.

“Elnézést kérünk azoktól a Steam vásárlóktól, akik bíztak a február 15-i indulásban, de csak nemrég értesültünk a lépésről, és korlátozott időnk volt mindenkit informálni.”

A Metro Exodus alap-, és Gold kiadását mostantól tehát az Epic Storeban lehet előrendelni.