Ott vagyunk YouTube-on is. Kattints a friss videókért!
Apex Legends mikrotranzakció

Az Apex Legends legendás kinézetei 20 euróba kerülnek

Az Apex Legends a Titanfall csapat új battle-royale játéka, ami free to play, így kötelezően megvásárolható kinézettel és loot boxokkal van teli.

Apex Legends mikrotranzakció

Az Apex Legendsben hozzájuthatunk loot boxokhoz, battle passhoz és háromféle játékban elkölthető pénznemhez is.

Mikrotranzakció

“A mikrotranzakciót úgy építettük be a játékba, hogy teljesen átlátható és korrekt legyen,” meséli Mackey McCandlish tervezési igazgató.

“Sok játékban látható a rendszer, és vannak etikusabb és kifogásolható megoldások is. A miénkben annyit játszol amennyit akarsz, annyi mindent fedezel fel, amennyit csak akarsz, és ezért semennyit sem kell fizetned.

“Csak azzal, hogy játszol 45 Apex csomaghoz juthatsz hozzá, melyek mindegyike három kinézetet tartalmaz. Nincs olyan megvásárolható tárgyunk, mely előnyhöz juttat a játékban. A csomagokban garantáltan van legalább egy kék, vagy ritka minőségű tárgy. Tartalmazhatnak a csomagok epic, vagy legendary tárgyakat is, vagy ezek közül többet is. Ezen kívül, harminc csomagonként garantáltan kapsz egy legendary kinézetet is. A rendszert továbbá úgy alakítottuk ki, hogy gyakoribb az, hogy kapsz belőle, mint hogy nem.”

Bár olyan tárgyat nem tudsz venni, ami előnyhöz juttat, a játékban levő karakterek mind különféle képességekkel rendelkeznek. Van mindegyikőjüknek egy passzív, egy taktikai és egy ultimate képessége. Ezen karakterek közül kettő zárolt, és csak úgy oldhatod fel, ha játszol, vagy megvásárlod őket. A jövőben érkező karakterek is hasonló módon lesznek zárolva.

“A karaktereket sem muszáj megvásárolni,” meséli McCandlish. “Feloldható az Apex csomagokból eső pénzből.” Egy tárgy azonban kivételesen ritka. A Wraith’s kunai-t akkor kapod meg, ha 500 Apex Ládát kinyitsz.

Ha figyelembe vesszük, hogy a kizárólag játékból 45 Apex Ládát szerezhetsz, úgy valami elképesztően magas, több mint 100.000 Ft-nak megfelelő euró jön ki, ha ezt meg akarod szerezni.

A véletlenszerűség tekintetében is az átláthatóság szerepel a Respawn tervei közt. A fejlesztőcsapat hamarosan közzéteszi a honlapján, milyen eséllyel jöhet ritka, vagy jobb minőségű loot az Apex Ládákból. A játékba beépítettek egy “rossz szerencse- biztos” megoldást is, mely megakadályozza, hogy túl sok ládát kelljen kinyitni anélkül, hogy legendás kinézet essen. Az is fontos, hogy a valódi pénzért vásárolt ládáknak nincs prioritása ilyen szempontból az ingyenesekkel szemben.