Ott vagyunk YouTube-on is. Kattints a friss videókért!

Call of Duty: Modern Warfare játékteszt

Release Date
2019-08-23
Fejlesztő
Infinity Ward
Kiadó
Activision
Platformok
PlayStation 4, Xbox One, Windows
Our Score
88
Hivatalos oldal

Merész húzás volt Modern Warfare címmel új Call of Duty-t megjelentetni, hiszen az eredeti játék egy időtlen klasszikussá vált, mely sokak szerint a sorozat történelmének egyik legjobb COD-ja lett.

Egyszemélyes kampánnyal, dedikált többjátékos móddal, és a Special Ops visszatérésével az Infinity Ward újragondolt Modern Warfare COD-ja meglepően jóra sikeredett. Képes-e azonban hű maradni az eredeti játékhoz? Mindjárt kiderül.

Call of Duty: Modern Warfare játékteszt

Kezdjük a legjobbal: a sorozat legendás alakja, Captain Price visszatér a kijelzőkre. Nincs azonban Soap MacTavish, és Viktor Zahkaev – helyettük egy új csapattal kell elvégeznünk a munkát. A történetszál azonban hasonló vonalon halad, ismét az oroszok okoznak gondot.

A Piccadilly cirkusz bombázása, illetve ártatlanok százainak halála azonnal felvázolja a Modern Warfare realisztikus és érzelmekkel fűtött hangulatát, mely a játék végéig el sem enged.

A kampány vágóképei valami elképesztőek. Azon kívük, hogy baromi szépre sikerültek, nagyon jól visszaadják a karakterek érzelmeit és stílusát. Az előbb említett realizmusból fakadóan könnyű észrevenni, hogy a kampány kevésbé van teleszórva hősies mozzanatokkal, robbanásokkal és fényeffektekkel. Régebbi játékokban majdhogynem egyszemélyes rambóként lehetett végigszántani a pályákon, az új Modern Warfare azonban lehetőséget ad egy sokkal kifinomultabb játékstílus megismerésére.

Túlságosan nem akarok szpojlerezni, de a pályák kivételesen jóra sikerültek, azonban sajnos a kampány nagyon rövid lett. Jó hír viszont, hogy az Infinity Ward még egyáltalán nem végzett ezzel az univerzummal, úgyhogy remélhetőleg szép jövő elé nézhet Captain Price.

Egy jó Call of Duty természetesen a többjátékos módban brillírozik igazán, az új Modern Warfare pedig nem okoz csalódást. Sok tekintetben a játék visszatér a jól bevált alapokhoz. Nincsen falon futkosás, karakterosztályok szerinti felszerelések, van viszont egy olyan szintű leegyszerűsítés, ami elképesztően jól áll a játéknak.

A játék motorja azért fejlődött, ami kivételes pozitívumokkal látja el a harcteret. A fegyvereknek súlya van, a ravasz meghúzása brutális visszarugásokhoz vezet, így minden egyes találat egy hatalmas sikerélmény.

A többjátékos mód egyébként egy kicsit visszavett a tempóból. Mindegy, hogy az új Gunfight, vagy Cyber Attack játékmódokat próbálod, vagy épp az örök klasszikus, Team Deathmatchben teszed próbára magad, a játék menete visszafogottabb lett. A lassú, megfontolt haladás a pályán, a bujkálás és a házakban rejtőzés sokkal kifizetődőbb, mint a nyílt terepen való menőzés. Persze ez minden shooterre vonatkozik, de mint előbb írtam, az új Modern Warfareben ez hatványozottan igaz.

Ettől függetlenül kitörhet káosz, főleg a Domination játékmódban, ahol egész csapatokat lehet kiírtani. Talán mondanom sem kell, hogy ez micsoda bűnös mosolyt csal az ember arcára. A közönségkedvenc UAV, Chopper Gunner és Care Packag killstreakek is itt vannak, csak úgy, mint a Hardline és a Shrapnel perkek.

A fejlődési rendszer hatalmas meglepetésre mentes mindenféle season passtól és ládanyitástól. A feloldható dolgokat a játékban eltöltött idővel és feladatok teljesítésével szerezhetjük meg.

Van egy grandiózus újítás is, a Ground War. Itt 64 játékost eresztenek össze egy hatalmas pályán, amin találunk tankokat, ATV-ket és mindenféle nyalánkságot. A játékmód célja, hogy a pályán elszórt pontokat elfoglaljuk, és pontszerzés reményében meg is tartsuk. Azért az látszik, hogy a motor nem kifejezetten ekkora mértékű, dinamikus csaták megjelenítésére lett kitalálva, még PS4 Pron is épphogy elfogadhatóan néz ki.

A Special Ops egyelőre vegyes érzelmeket keltett bennem a nem túl egyenletesre belőtt nehézségi szint miatt. Még négy emberrel is nagyon könnyen vesztett helyzetben találhatjuk magunkat a semmiből megjelenő ellenfelek miatt. A küldetések amúgy jó kis pályákon zajlanak, amelyek elvégzéséhez szükséges a csapatmunka. A szétválás nagyon nem vezet jóra, helyette inkább egymás támogatása, felélesztése, az ellenfél megkerülése hozhat vezethet pozitív kimenetelhez. Nagyon jó lenne, hogy a semmiből kialakuló kaotikus helyzeteket kezelni tudnák egy-két javítással.

A Special Ops Survival Mode-ja egy évig csak a PS4 tulajoknak érhető el, de amúgy azt kell mondjam, nem sokról maradnak le a többiek. Egy egyszerű horda módról van szó, ahol az ellenfelek hullámokban törnek ránk. A körök közt fegyvereket és kill streakeket vásárolhatunk. Egy-két alkalommal jó móka lehet, de hosszú távon nem egy nagy eresztés.

Az Infinity Ward által feltámasztott Modern Warfare természetesen nem nyomja maga alá az eredeti játékot, viszont csodálatos munkát végez annak a modern korba való beillesztésével. Az egyszemélyes kampány lehengerlő és érzelmekkel fűtött, a leegyszerűsített többjátékos mód pedig végre olyan, ami miatt kevesen sírhatnak, és visszatért a Special Ops is, bár arra ráfér még egy kis munka.

A Modern Warfare reboot nem csak, hogy hű az eredeti játékhoz, de végre csinált valami olyat a Call of Duty címmel, ami már évek óta nem sikerül. Jó lett, és ehhez nem kellett feltalálni a spanyol viaszt.

[A Call of Duty: Modern Warfare PlayStation 4 tesztpéldányát az Activision hivatalos hazai forgalmazója, a Magnew Kft. bocsátotta rendelkezésünkre.]

Call of Duty: Modern Warfare játékteszt
Végítélet
Látvány
93
Játékélmény
90
Hangok és zene
90
Irányítás
79
Olvasók Szerint0 Votes
0
Előnyök
Hátrányok
88
Pontszám