Ott vagyunk YouTube-on is. Kattints a friss videókért!
WRC 9 játékteszt

WRC 9 játékteszt

A WRC 9 tesztpéldányát a játék hivatalos forgalmazója, a Magnew Kft. bocsátotta rendelkezésünkre.

Új tesztünkben utánjárunk, vajon képes-e a WRC 9 felnőni a feladathoz, hogy felvegye a versenyt a Codemasters által fejlesztett Dirttel.

A WRC 9-ben a 2020-as Rally Világbajnokság hivatalos autóinak volánja mögé ülhetünk, hogy megmérettessünk a világ 13 hivatalos versenypályáján. A licenszek tehát nem szabhatnak határt, hogy egy kivételesen jó rally autóversenyt kapjunk.

A WRC 5 óta a sorozat minden egyes résszel szépen fejlődik, de szerintem a francia KT Racing fejlesztőcsapatnak csak idén sikerült olyan terméket az asztalra tenni, amely felveszi a versenyt a Codemasters által megalkotott Dirt sorozattal. A WRC 9 nem csak, hogy felveszi a versenyt, de potenciálisan az idei év egyik legjobb versenyjátékának titulálható.

WRC 9 játékteszt

Játékmenet

Minden rally játék tesztelésekor rájövök, hogy mennyire brutális sport a rally. 200-zal szántasz egy olyan, kocsi szélességű úton, melynek jobbján sziklafal, balra pedig a mélység. Ez még monitoron keresztül is eléggé pumpálja az embert. Nincs könnyű pálya, nincs könnyű útszakasz, a játék pedig minden kis hibát nagyon megbüntet.

Olyan komoly versenyekre számíthatunk a WRC 9-től amelyet talán eddig csak az ikonikus Colin McRae Rallytól láttunk.

A játékmenet gyors, kegyetlen, de egyben csodálatos és megszokható is.

WRC 9 játékteszt

Karrier mód

Talán az előzőekből nem jött le tisztán, úgyhogy most leírom konkrétabban is. A WRC 9 még profik számára is igen nehéz. A KT Racingnek tehát egyik legnehezebb feladata az volt, hogy ezt a kivételesen technikai sportot kezdők számára is elérhetővé tegye. A karrier módban lassabb járművekben tanulhatjuk meg a vezetés viszontagságait.

Feltornászhatjuk magunkat a ranglétrán, ahol kezdőből Junior WRC pilótává avanzsálhatunk, majd később a profik közé kerülhetünk. A WRC 9-ben komolyan vették a karrier módot, amiből sok más cég is tanulhatna.

Pédául, míg a Project Cars 3-ban látástul vakulásig kell ugyanazt csinálni, addig a WRC 9-ben változatos kihívások motiválják a játékosokat. A játék kölcsönzi az F1 2020-ban látott képességfát is, ahol új fejlesztéseket oldhatunk fel csapatunk részére.

Időről-időre új embereket toborozhatunk, szponzorokat gyűjthetünk, egyengethetjük csapatunk útját. A WRC 9 karrier módja olyan színvonalú lett, mint az F1 2020 által felállított új mérce.

WRC 9 játékteszt

Látvány

A látvány tekintetében az előző részben jócskán volt kivetni való. Nem tudni, hogy ezt a fejlesztőcsapat is így gondolta, vagy csak hallgattak a kritikákra, de a WRC 9 sokat fejlődött.

A speciális effektek ezúttal ott vannak a topon, az autók modelljei részletesek, az időjárási viszonyok pedig nagyon ütősek. Ezek nem is ártanak, mert a játék megjelenik majd PlayStation 5 és Xbox Series X konzolokra is.

Irányítás

Egy ilyen játékot nem árt kormánnyal játszani, mégpedig egy olyan kormánnyal, ami visszaadja mindazt, amit a játék nyújthat. A WRC 9 nagyon precízen vesz minden kormánymozdulatot, de ami igazán lenyűgöző, hogy visszaad mindent, ami a játékban történik. A driftelést, minden bukkanót, ha elveszti az autó a tapadást, ha aszfaltról murvára érünk, mindent ott érzünk a kezünkben.

A WRC 9 irányítása tehát nemcsak jócskán javult, de valósághűbb is lett.

WRC 9 játékteszt

Többjátékos mód

A WRC 9 az online versenyzést is új szintre emeli.

Különféle rallikban mérhetjük össze tudásunkat a játékosokkal, beállíthatunk mindent, de valós rallis eseményeken is részt vehetünk. A fejlesztők egy új klubrendszerrel is megörvendeztet minket, ahol saját bajnokságot hozhatunk létre.

A WRC 9 nagy meglepetés lett, mert a sorozat eddig csak a versenyszféra végén kullogott, és most hirtelen az élre tört, ahol olyan nevekkel versenyezhet, mint a Dirt, vagy az F1 2020.

WRC 9 játékteszt
WRC 9 játékteszt
Végítélet
A WRC 9 nagy meglepetés lett, mert a sorozat eddig csak a versenyszféra végén kullogott, és most hirtelen az élre tört, ahol olyan nevekkel versenyezhet, mint a Dirt, vagy az F1 2020. 
Látvány
80
Játékélmény
95
Hangok és zene
85
Irányítás
95
Olvasók Szerint0 Votes
0
Előnyök
Kivételes irányítás és visszajelzés
Példaértékű karrier mód
Komoly kihívás
Hátrányok
Szeretnék még lenyűgözőbb látványt
Hangok terén még lenne mit fejlődni
89
Pontszám