Ott vagyunk YouTube-on is. Kattints a friss videókért!
F1 2020 játékteszt

F1 2020 játékteszt

Az F1 2020 PC verzióját a játék hivatalos magyar forgalmazója, a Magnew Kft. bocsátotta rendelkezésünkre.

A Codemasters idén egy kis fantasyvel is keveri az autóversenyzést, ugyanis az F1 2020 játék versenysorozata a márciusi, ausztrál futammal indul, amely a valóságban ugye a sajnálatos történések okán nem így van.

A hivatalos versenysorozat a koronavírus miatt az ausztriai Red Bull Ringen indul.

Öröm az ürömben, hogy kontrollerrel a kézben így már idén lehetőségünk van elutazni a vietnám Hanoiba és a holland Zandvoortba.

F1 2020 játékteszt My Team

A játék legjobb része – saját csapat

Az F1 2020 egyik legnagyobb újítása a sportjátékokban mostmár elkerülethetlenül fellelhető karrier mód. Itt ezt egy kicsit tovább is fokozták a My Team játékmóddal, és pont arról szól, mint a többi karrier mód, csak a 10 létező csapat valamelyikének kiválasztása helyett egy új istálló tulajává, illetve annak versenyzőjévé avanzsálunk.

Kiválaszthatjuk a csapat nevét, megtervezhetjük az arculatot, szponzort kereshetünk és még a második pilótát is megválaszthatjuk. Versenyek közt csapatunkat igazgatjuk majd, aminek egyik alapvető része, hogy – leegyszerűsítve – több pénzt csináljunk, mint amennyit elköltünk.

Olyan érdekes elemeket is a játékba pakoltak, mint hogy alkalomadták interjúkat kell adnunk a médiának, és válaszaink befolyásolják az istálló morálját, illetve saját megítélésünket is.

F1 2020 játékteszt interjú

Túl sokat azért ne várjunk ettől a résztől – itt nem egy szimulátorról van szó, inkább csak amolyan versenyek közti időtöltésről, de semmiképp sem kölcsönöz a játéknak ez egy unalmas időhúzást, hanem rendesen meg van oldva. Amennyiben csak egy “sima” karrier módot szeretnénk játszani a valódi istállók közül választva, azt is megtehetjük, mivel a játékban benne van az F1 2019-ből ismert karrier mód is.

Érdekes húzás továbbá, hogy visszatér az osztott képernyős többjátékos mód is, amit az online multiplayer és esport többszemélyes játékmódok egészítenek ki.

F1 2020 játékteszt

Lehet-e még jobb a vezetés?

Az F1 pilóták szerint igen, az F1 2020-ban előrelépést tudtak elérni az autó irányítását illetően.

Ettől függetlenül egy F1 autót vezetni nem sétahajókázás, nem véletlenül jelenti az autóversenyzés csúcsát. Ehhez mérten pedig nem árt a játékot egy kicsit szélesebb kör számára is elérhetővé tenni, így a Codemasters egy leegyszerűsített verziót is elérhetővé tett a játékban, mely különféle segítségekkel próbálja egy kicsit megkönnyíteni az egyszeri autóversenyző életét. Ez a játékmód viszont csak offline érhető el.

Nem csak azokra gondoltak viszont, akiknek segítség kell, hanem azokra is, akiknek nem. Ők elmehetnek egészen a “pro mode”-ig, ahol mindent magunknak állíthatunk be. Az autók irányításáról sokat elmond George Russel, a Mercedes-AMG fiatal pilóta programjának egyik tagjának véleménye. Russel a Twitchen mondta, hogy egészen elképesztő, milyen fejlődéseket értek el a kocsik irányítását illetően, amiben sokat segített a Codemastersnek több jelenlegi F1 pilóta is.

Nyilván nem sokan mondhatják el magukról, hogy vezettek már valaha valódi F1 autót, így összehasonlítási alapja keveseknek van, azonban jó tudni, hogy közel szimulátor élményben lehet része annak, aki kipróbálja az F1 2020-at. Persze nem árt az élmény fokozásához egy normális kormány, pedállal.

Az F1 2020-at a beállítások módosításával, és az osztott képernyővel sikerült a Codemastersnek szórakoztatóvá tenni azok számára, akik szórakozást keresnek benne, és kihívásokkal telivé tenni azoknak, akik profibbak, és komoly munka és kitartás árán próbálnak valósághű élményhez jutni.

Mindenképp ajánlott, de nyilván még így is csak azoknak, akik szereti a Forma 1-et.

F1 2020 játékteszt
F1 2020 játékteszt
Végítélet
Látvány
86
Játékélmény
95
Hangok és zene
95
Irányítás
100
Olvasók Szerint0 Votes
0
Előnyök
Szimulátor közeli élmény
Továbbfejlesztett karrier mód
Osztott képernyő
Szélsőségekig menő nehézségi beállítások
Hátrányok
Fájdalmasan kevés személyre szabhatósági lehetőség
94
Pontszám