Ott vagyunk YouTube-on is. Kattints a friss videókért!
Horizon Zero Dawn: The Frozen Wilds

Horizon Zero Dawn: The Frozen Wilds játékteszt

Horizon Zero Dawn: The Frozen Wilds játékteszt
Látvány
80
Játékélmény
72
Hangok és zene
82
Irányítás
82
Olvasók Szerint1 Vote
95
Csodás látványvilág
Jól bevált receptek
Továbbszőtt történet
Idegesítő tárgyrendszer
Könnyen kijátszható nehézségi szint
79

A The Frozen Wilds új lehetőséget ad, hogy visszatérjünk a tavalyi év egyik legjobb játékába, melynek világát új környezettel bővíti.

Ez, a kiegészítő nevéhez hűen hófödte, riged tájra koncentrálódik. Hősünk, Aloy ide látogat, ahol rögtön meglepetés is éri.

Horizon Zero Dawn: The Frozen Wilds

Főleg azokat a játékosokat, akik még nem érték el a kiegészítőhöz szükséges szintet. Erre simán rájöhetünk, ugyanis a kezdő boss fight keményen megbünteti azokat, akik nem állnak készen.

Amennyiben sikerül átverekednünk magunkat az első akadályon, Aloy a Banuk törzshöz siet, hogy több információt szedjen össze az magas technológiai szinten levő épületekről. Alapjaiban nem sok eltérés lesz az alapjátékhoz képest. Hősünkkel ismét szívességeknek teszünk eleget, és mindenféle próbatételnek vetnek alá minket, hogy bizonyítsuk rátermettségünket, miközben egyre többet tudunk meg a robotszörnyekről.

Horizon Zero Dawn: The Frozen Wilds

Tartalmilag kapunk egy új területet, néhány új ellenfelet, fegyvert és ruhát. Sajnos a kezelőfelülettel nem sokat kezdtek, ami fájó, ugyanis az alapjátékban is kicsit bajos volt hosszútávon lépegetni a menüben, és átlátni a sok felesleges cuccot, felszerelések készítéséhez szükséges anyagot, stb.

A nálunk tartható tárgyak maximális száma is felesleges terhet ró a játékosra, főleg akkor, ha nem tudod, melyik tárgy, mire jó.

Az alapjáték másik hibája is megmaradt, miszerint a helyes fegyver módosítók használatával még a legdurvább ellenféllel is egyszerűen elbánhatunk.

Másrészről, a táj és a pályatervezés ismét lenyűgöző, csodásak a fények, a füstök, az effektek, melyek olyan összképet képesek varázsolni, amelyek ordítanak, hogy háttérképek legyen.

Horizon Zero Dawn: The Frozen Wilds

A Frozen Wilds magabiztosan követi a jól bevált receptet, de nem ad túl sok új dolgot, így a legjobban azok élvezik majd a kiegészítőt, akik az alapjátékkal együtt játsszák végig. Akik most térnek vissza a pár hónappal ezelőtt zárult kalandok után, azoknak lehet keveset nyújt majd, és még inkább zavaró lesz újratanulni az irányítást, a tárgyak nevét és az idegesítő inventory rendszert.