Ott vagyunk YouTube-on is. Kattints a friss videókért!
locoroco-remastered-02

LocoRoco Remastered játékteszt

LocoRoco játékteszt
LÁTVÁNY
91
JÁTÉKÉLMÉNY
93
HANGOK ÉS ZENE
90
IRÁNYÍTÁS
95
Olvasók Szerint1 Vote
84
nagyszerű játékélmény
magával ragadó látványvilág
világhoz jól illeszkedő hangok és zene
néha elszáll a hang
92
AJÁNLOTT

Ne ítélj elsőre

Elsőre tán fura egy 11 éves japán PSP játékot a PS4-en látni, de átgondolva mégsem akkora meglepetés, hiszen a platform egyik legsikeresebb címéről van szó.

Bevezető

A LocoRoco Remastered egy olyan vidám 2D-s oldalra scrollozós élményt kínál egy új generációnak, mely most is épp annyira élvezetes és jókedvű, mint egy évtizede. Aki nem tudná miről van szó: a LocoRoco egy olyan platformjáték, melyben a világot jobbra-balra döntögetve kell a kis gömbőcöket irányítanunk az eszméletlenül színes világban. Célunk, hogy megegyük a pályákon fellelhető rózsaszín gyümölcsöket, de rejtőzködő kis kék fickókat (MuiMui) is keresgélhetünk, ha a játékot teljes egészében szeretnénk végigjátszani.

Ismertető

A játék irányítása semmiben sem tér el PSP-s testvérétől. Szintén az L1 és R1 gombokat használva döntögetjük jobbra-balra a vidéket, illetve, ha mindkettőt egyszerre nyomjuk le, LocoRoco ugrik egyet. Miután egynél több LocoRoconk is van, a kör lenyomásával osztódhatunk, illetve annak nyomva tartásával állhatunk össze ismét eggyé. Az egyszerű irányítást természetesen főleg a PSP miatt tervezték így, de ez semmit sem vesz el a játékélményből. Néha vannak nehezebben megoldható ugrások, de csak ritkán fogunk ilyennel találkozni. A nehézséget nem is annyira a játékban való előre haladás, hanem a rejtett szobák megtalálása jelenti. Ezek eléréséhez már kell pár próba.

locoroco-remastered-02

Személy szerint nem vettem észre azonban, hogy ez idegesítő, vagy unalmas lenne, ugyanis a játék annyira jól működik és néz ki. A könnyed látványhoz egyszerűen párosítható az egyszerű irányítás, és az egész világ boldogságot sugároz. A látványt egyébként egyértelműen a minimal stílus és az egyszerű színek jellemzik, amitől a játék könnyen értelmezhető és átlátható. A hangok és zene terén sem lehet okunk panaszra, mindkettő tökéletesen egészítik ki a játékot.

A MuiMui-k felkutatása egyébként azért is ajánlatos, mert a gyűjthető tárgyak elköltésével minijátékokban vehetünk részt. A MuiMui daruval építhetünk egy személyre szabható Loco Házat is, ami egy afféle játszótér a LocoRoco-nak. A tárgyak amúgy játék közben is fellelhetőek, de a minijátékok nagyobb eséllyel adnak ritkább tárgyakat. Ott van még aztán a Chuppa Chuppa, ami nagyon hasonlít egy torlaszokkal teli minigolfhoz. Aki kreatív énjét szeretné kiélni, az a Loco Editorban találhatja meg magát, itt ugyanis a Loco Ház részeivel építhetünk pályákat.

locoroco-remastered2

A játékban egyenként talán semmi sem nyújt kirívó dolgot, azonban együtt az egész annyira magával ragadó és vidámsággal teli, hogy kora ellenére még a mai nap is egy fantasztikus platformer élményt nyújt. A Remaster részt illetően elmondható, hogy a PS4-en a játék hozza a 60 fps-t, azonban fura módon a játék végén levő képernyőn belassulás történik, de ennek persze nincs semmilyen kihatása a játék folyamára.

Talán nem túlzás, hogy a PlayStation 4 legboldogabb játékával van dolgunk, ami nagyon is megéri a pénzét. Mindent egybe vetve, a LocoRoco Remastered egy újabb emlékeztető, hogy nem mindig kell elképesztő grafika és 4K felbontás, ahhoz hogy egy nagyszerű játék szülessen.