Ott vagyunk YouTube-on is. Kattints a friss videókért!
Sniper Elite V2 Remastered játékteszt

Sniper Elite v2 Remastered játékteszt

A Sniper Elite V2 Remastered annak a játéknak az újrakiadása, amit már egyszer előtte is újragondoltak.

Sniper Elite V2 Remastered

A harmadik és a negyedik rész jóval jobb lett, mint a 2012-ben megjelent eredeti második rész. Valószínűleg azért akarták kiadni újra, hog az összes rész elérhető legyen az új gépeken is, de ettől még nem biztos, hogy szükség volt rá.

A II. világháborúban játszódó történet igen egyszerű. Egyszerű, lineáris pályákon kell leszednünk az árnyékból a náci katonákat és elkerülnünk, hogy észrevegyenek. A játék nagyon távol áll a sokkal nyitottabb utódoktól, de a mesterlövész puska természetesen itt is a középpontban áll.

Egy kis változatosságot hoz a játékmenetbe a Karabiner 98k és a Lee Enfield Mk. III. A közelben levő ellenfeleket könnyű lepuffantani, de ha megnő a távolság, akkor életbe lép több érdekesség is. A távolság arányában számba kell venni a szél erejét és irányát és figyelnünk kell saját légzésünkre is. Az R1 nyomtavartásával kiüríthetjük tüdőnket, és ha úgy látjuk, a célzás pontos, ideje meghúzni a ravaszt.

A legtöbb küldetésben kapunk ugyan pisztolyt és gépfegyvert, de jobb, ha nem bízunk túlságosan bennük. Van olyan pisztoly, ami nagyon közelről képes megölni egy őrt, de egy MP40 például szánalmasan gyenge. Jobb, ha mindent távolról intézünk.

Sniper Elite V2 Remastered teszt

Már csak azért is, mert ilyenkor élvezhetjük a mesterlövész találat közben bekapcsolódó röntgenes gyilkosságokat. Fejre, vagy más, létfontosságú szervre mért találat esetén a játék ránagyít az áldozatra és megmutatja, milyen pusztítást végeztünk szerencsétlenen. Az utódok ebben is köröket vernek a második részre. Egy tökéletes fejlövés mindig mosolyt csal az arcunkra, de azért sokkal több, és jóval kielégítőbb megoldás van a harmadik és negyedik részben.

A gyilkosságokat a rendszer pontozza is. A barátaink teljesítményét is mutató, pálya végén látható eredményjelző figyeli a távolságot, pontosságot, azt, hogy mekkora pusztítást végeztünk és, hogy a lövésnek volt-e más áldozata. Ezeket összesíti a végén. A játék során megtalálható gyüjtögetős tárgyak mellett, egy kicsit az előbb említett ranglétra is ad egy kicsit az újrajátszhatósághoz, ami nem is baj, mert az eredeti végigjátszás 10 óra alatt van.

A remaster minden részén nagyon látszik az idő vasfoga, ami természetes, hisz a játék még a PS2 idejében született meg. A karaktermodellek és a textúrák roppant csúnyák közelről, a környezet elhagyatott és kietlen, az irányítás pedig nagyon sok kívánnivalót hagy maga után. Szóval mindez érthető, de mégiscsak 2019 van, és a Sniper Elite V2 Remastered most jelent meg.

Sniper Elite V2 Remastered

A játékban megkapjuk az eredeti többjátékos módot is, melyben barátunkkal együtt játszhatjuk végig a küldetéseket, online pedig más mesterlövészek fejére utazhatunk. Ezen kívül a többjátékos módot kibővítették a szokásos Team Deathmatch és Capture the Flag lehetőségekkel is.

[penci_review id=”14459″]

A Sniper Elite V2 Remastered tehát nem egy rossz játék, de mindenképp érezhető, hogy nagyon eljárt felette az idő, és 2019-ben ez már nagyon kevés. Nem csak más játékokban találhatunk sokkal több kellemesebb percet, de még ugyanennek a címnek az új részeivel is jobban ellehetünk.