Ott vagyunk YouTube-on is. Kattints a friss videókért!
wipeout

WipEout Omega Collection játékteszt

WipEout Omega Collection játékteszt
Látvány
82
Játékélmény
88
Hangok és zene
91
Irányítás
90
Olvasók Szerint0 Votes
0
Igazi WipEout élmény
Zene
Gyors, stabil 60 fps
Nem alkot tökéletes egységet
Néhol meglátszik az idő vasfoga
88

A PlayStation ikonikus, és egyik legrégebbi címe egyben méltatlanul elfeledett is, így itt az ideje, hogy a WipEout PlayStation 4-en új köntösben térjen vissza.

Az Omega Collection egybe gyúrja a PS Vita-ra megjelent WipEout 2048 és a PlayStation 3-as WipEout HD Fury-t. Volt már pár trónkövetelője a villámgyors versenyjátéknak, de amint elkezdünk a WipEout-tal játszani, világossá válik, ki a király.

wipeout

Azért nem minden fenékig tejfel. Az Omega Collection-t nem sikerült úgy összerakni, ahogy arra számítani lehet. A 2048 és a HD Fury is eltérő játékok, úgyhogy nem lehetett őket úgy összeolvasztani, hogy ne érezzük a nász rossz oldalát. A multiplayer játékmódban is például muszáj kiválasztani, hogy melyik kiadással akarunk játszani.

A két kiadásnak pedig szintén megvannak az előnyei és hátrányai. A 2048 egy hagyományosabb versenyzést kínál, míg a HD Fury egy a távoli jövőben játszódó, sci-fi pályákkal tűzdelt verseny élmény, melyben amúgy a pályák látványán látszik, hogy nem most lettek megtervezve.

wipeoutSzóval a portnak megvannak a hátrányai, de az biztos, hogy nagyon jól fut. A mindig is a villámgyors versenyeiről híres WipEout ezúttal is simán fut, ráadásul szolidan tartja a 60 fps-t, és bár a HD Fury pályákon meglátszik a kor, a WipEout 2048 pályái szemet gyönyörködtetőek.

Az irányításra is azonnal, és tökéletesen reagál a játék, és mindig jól követhető, hogy mi zajlik a játékban, ami ilyen sebességnél és villámgyors mozdulatoknál nem semmi, ahogyan a játék zenéje sem. Erre amúgy egyik részben sem lehetett panasz, az elektronikus zenei aláfestés mindig nagyszerű alapot ad a fejet kapkodós versenyeknek.

A WipEout Omega Collection néhány elemén tényleg látszódik az idő vasfoga, de aki szereti a verseny játékokat, az adrenalint és a sebességet, az mindenképp adjon esélyt a PS4 hardverére átírt Omega Collectionnek.