A Samsung tudta, hogy egy harmadik cserekészülék is lángra kapott, mégsem figyelmeztett

Újabb Samsung Galaxy Note 7 kapott lángra, a héten a harmadik. A szerencsétlenül járt amerikai lakos beszámolója alapján, épp a hálószobájába tartott, mikor meglátta, hogy füst szállingózik onnan, a készüléke pedig lángol. Később hörghurutot diagnosztizáltak nála az orvosok a füst belélegzésétől.

„A telefon már egy cserélt darab volt, szóval úgy gondoltam, biztonságos,” mondta. „Nem volt bedugva sehova, egyszer csak lángra kapott.”

A legrosszabb az egészben, hogy a Samsung tudott az esetről már kedden, mégsem tett semmiféle közleményt… és ez még nem minden.

Csütörtökön lángra kapott egy újabb, egy repülőgépen, majd egy másik pénteken, egy 13 éves kislány kezében. Ez három eset, kevesebb, mint egy hét leforgása alatt, szóval az olyan marketing dumák, mint „minden bejelentést komolyan veszünk”, és a „vásárlóink biztonsága továbbra is a legfontosabb számunkra” ezek után nem sokat érnek.

Amennyiben komolyan gondolná a Samsung ezeket, akkor már az első eset után közleményt adtak volna ki, hogy senki ne használja, nem hogy az eredeti készülékét, de még a cserekészüléket se. Amíg a Samsung nem tudja összeszedni magát, és egy épkézláb közleményt nem ad ki, addig nyugodtan mondhatjuk: ne használja senki a Note 7 készülékét, se az eredetit, se a kicserélt példányt.