iPhone XS és XS Max

Apple Keynote 2018 beszámoló: iPhone XS, XS Max és XR megjelenési dátum és árak

Lezajlott a szeptemberi nagy Apple buli, ahol bejelentették az Apple Watch és az iPhone-ok új generációját.

A keynoteot az Apple Watch Series 4 nyitotta, amely az eddig ismert okosóra lenyűgözően csodás új sorozata. Ezután következett az iPhone XS és XS Max.

Alább részletesen olvashattok mindegyik termékről. Ami meglepetés volt, hogy nem esett szó sem az új AirPods-ról, sem pedig az AirPower nevű vezetéknélküli töltőről, viszont megtudtuk az új MacOS, a Mojave megjelenési idejét (szeptember 24.)

Apple Watch Series 4

https://www.youtube.com/watch?v=6EiI5_-7liQ

Az Apple az Apple Watch Series 4 bemutatásával kezdett, amely az okos órák új generációja. Még tovább finomított kinézet, a szélekre fekvő üveg, és lekerekített sarkok. A Series 4 órák nagyobbak is lettek – immáron 40 és 44mm-es lappal szerelték őket, viszont az Apple elmondása szerint az óra effektíve mérete kisebb lett, mint az elődöké.

Bemutattak számos új előlapot, valamint bővítették a harmadik féltől származó terméktámogatási listát. Jobb lett az órák hangszórója is, valamint fejlettebb, egészséggel kapcsolatos újítások is bekerültek, mint például, hogy az óra már képes felismerni, ha a viselője elesik, így elindíthat számos, vészhelyzetre vonatkozó szolgáltatást.

A Series 4 órák szeptember 28-tól érhetőek el 147.990,- Ft-os áron.

 

iPhone XS

Ezt követték az új iPhone-ok. A „ten ess”-nek kiejtett iPhone XS a tavalyi iPhone X-et váltja. A kávától-káváig tartó képernyő lekerekített oldalakat kapott, és három színben érhető majd el: arany, ezüst és asztroszürke. Az 5.8 inch átmérőjű képernyő nagyobb, mint az iPhone 8 Plus esetében, azonban a telefon teljes mérete mégis kisebb lett.

Az XS Super Retina OLED képernyőt kapott, melynek felbontása 2436×1125, és olyan extrákat nyújt, mint a True Tone, vagy a HDR10. Az arcfelismerő rendszer fejlődött, csak úgy, mint a hangszórók, illetve a CPU és a GPU is jobb lett. Fejlettebb kamerák kerültek a telefonra előre és hátulra is. Az akksi 30 perccel tovább bírja, mint az iPhone X esetében.

A szeptember 28-tól kapható készülék 64 GB-os változatáért 399.990, a 256 GB-osért 459.990, míg az 512 GB tárhellyel rendelkező változatért 537 990 Ft-ot kell fizetni.

iPhone XS és XS Max

iPhone XS Max

Az iPhone XS-szel együtt bejelentették az XS Max-ot is. Ez a korábban Plus utótaggal ellátott nagyobb méretű telefonok új neve. A 6.5 inch méretű OLED kijelző felbontása 2688×1242 és bár ugye itt is nagyobb kijelzőről beszélünk, a telefon mérete nagyjából megegyezik az iPhone 8 Plus méretével. Az akksi másfél órával bír többet, mint az iPhone X.

Az iPhone XS is szeptember 28-tól érhető el és a 64 GB-os 439.990, a 256 GB-os 499.990, míg az 512 GB-os változat 577.990 Ft-ért lehet a miénk.

The Elder Scrolls: Blades

A keynote-on a Bethesda is jelen volt, hogy bemutassa a The Elder Scrolls: Blades-t. Todd Howard lépett színpadra, aki az iPhone XS új, A12-es chipjének grafikai tudását méltatta. Ismét megerősítette továbbá, hogy a játék megjelenési dátuma valamikor őszre tehető. Az előrendeléseket már le lehet adni.

iPhone XR

iPhone XR

Az Apple felsőkategóriás iPhone XS és XS Max telefonjai mellet, a vállalat egy új eszközt is bemutatott, mely az iPhone XR nevet kapta. Ez az iPhone X-hez hasonló élményt nyújt (nincs például home gomb), azonban az XS és XS Max modelleken található OLED kijelző helyett, ezeket LCD kijelzővel szerelték. A Liquid Retina néven futó 6.1 inches kijelző szintén a kávákig fut.

A kamera ugyanaz, mint az XS és XS Max esetében, és még portré módot támogatja, ám ezt csak egy kamerával teszi, nem pedig kettővel. Szintén az A12 Bionic chip hajtja, az akksi pedig másfél órával bírja tovább, mint az iPhone 8 Plus-szé.

Az XR majd csak valamivel később, október 26-án kerül a piacra a 64 GB-os pedig 299.990, a 128 GB-os 319.990, míg a 256 GB-os 359.990 Ft-ért vásárolható majd meg.

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük