honor magic

Az új Honor telefon nem mutat értesítést, ha nem tudja, ki vagy

A Honor hivatalosan is piacra dobta Kínában a Honor Magic névre keresztelt okostelefonját, melyet szerényen csak a „jövőből érkező készüléknek” titulál.

honor magic

 

A háttér és a sci-fi betűtípus alapján már megvan ez az érzés, de mit tud még? Nos, a hivatalos oldalról csak akkor tudunk meg többet, ha beszélünk, vagy legalább olvasunk kínaiul, amihez nekem nincs szerencsém, de egyéb fordításból a következőket tudhatjuk meg:

  • 5-inch átlójú AMOLED kijelző
  • 12-megapixel két lencsés kamera és 8-megapixeles elülső kamera
  • Android 6.0
  • Huawei Kirin 950 processzor
  • 2,900mAh akkumulátor
  • 64GB belső tárhely, 4GB RAM
  • Aranyfekete és porcelán fehér színekben
  • Ujjlenyomat érzékelő, távolságérzékelő, hangulatfény érzékelő, iránytű, gyorsulásmérő, giroszkóp, és állapotkijelző

honor magic

Az aranyfekete színt mindenképp megnézem magamnak, kíváncsi vagyok ezt hogyan hozták össze. Az egyediségek tekintetében kapunk egy „WiseScreen” nevű megoldást, ami a telefon keretében elhelyezett érzékelőkön és az elülső kamerában lapuló infravörös érzékelőn alapszik. Mikor egy felhasználó felemeli a telefont, a szenzorok működésbe lépnek, hogy a tulajdonos szemeit, és kezeit érzékelik-e. Amennyiben igen, a képernyő életre kel.

Egy hasonló megoldás a „FaceCode Intelligent Recognition”, ami csak akkor jelzi ki a telefonon látható értesítéseket, amennyiben azt a tulajdonosa tartja a kezében. A barátnődtől nem fogsz ilyen telefont kapni ajcsiba. wink wink;

honor magic

A Magic-en futó Androidon egy extra szoftverréteg is helyet kapott, ami a Magic Live nevet kapta. A megoldás a mesterséges intelligenciára hagyatkozva hajt végre különféle feladatokat. A Honor állítása szerint a Magic képes például automatikusan felismerni, ha valaki vezet, és megkéri a felhasználót, váltson vezetési üzemmódba. Egy másik példa, hogy ha valaki taxit rendel, akkor a vezető rendszámtáblájának száma megjelenik a kijelzőn lezárt állapotban.

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük