Boron 500 XXL RGB egérpad

Genesis Boron 500 XXL RGB egérpad TESZT

Teszteltük a Genesis RGB-s gamer egérpadját, a Boron 500 XXL-t

 

Mai tesztünk alanya a Genesis Boron 500 XXL alátét. Egérpadnak viszont mostantól annyira nem nevezném, mert köszönhetően a 80cm-es szélességének, illetve 30cm-es magasságának, erre aztán tényleg minden ráfér, legyen az egér, numpaddal ellátott billentyűzet, és még akár egy harmadik eszköz is, ami nálam egy Magic Trackpad volt.

Jellemzők

A Boron 500 anyaga szövet, és nem nagyon van olyan szenzorral ellátott egér, amit nem tudna kiszolgálni. A teszt során kipróbáltam egy Razer Deathadderrel, Logitech G900 chaos spectrum egérrel, illetve a Genesis egyik saját egerével, a Krypton 770-nel is, amiről szintén hamarosan érkezik egy teszt.

A mozgás sima, zökkenőmentes, és bár biztosan van olyan pro fps játékos, akinek az alacsony sensitivity miatt a Boron 500 által nyújtott hely egy kicsit szűkös, azért a gamerek jelentős százalékánál ezzel nem lehet gond.

RGB

Ha már gamer, akkor azt is meg kell említeni, hogy az alátét RGB szinekben képes pompázni, melyet egy USB vezetékkel hajtott kapcsolóval tudunk személyre szabni.

A fényei szerintem tökéletesen vannak belőve, nem túl aggresszív, filmezés közben sem zavart, este tök sötétben pedig egész jó hangulatot képes a szobába varázsolni.

A szélein végighasító led szépen oda van varrva a szövet anyaghoz, az alkart több órás használat során sem kezdi ki.

A fényeket meghajtó kis műanyag cucc viszont nagyon rossz minőségű műanyagból van. Félve nyomkodom a rajta levő gombot, nehogy valamit eltörjek rajta, illetve az usb kábel csatlakoztatásakor is érezzük, hogy ezt jobb, ha csak egyszer dugjuk be és úgy hagyjuk. Én a teszt miatt alávetettem egy pár ki-be dugdosásnak. Probléma nem volt vele, viszont ha sokat mozgatjuk az alátétet, akkor hajlamos elveszteni a jelet, viszont egy kis mozgatás után visszatér és úgy is marad napokig. Tehát ez az épphogy jó kategória.

Mozgatni pedig nem nagyon fogjuk, mivel az alja jó kis csúszásgátló bevonatot kapott, ami tényleg tudja azt, amire ki lett találva: egy helyben marad a pad az eszközök alatt.

RGB tehát van, viszont ne feledjük, hogy ez egy USB helyet foglal.

Kinézet

A mintázattal kapcsolatban vegyesek az érzéseim. Nagyon szubjektív, hogy kinek, milyen a stílusa. Az én stílusomat a minimalista, letisztult minták és formák jellemzik, így számomra kicsit sok a szöveten visszaköszönő karakter és sok paca, de van a Genesis kínálatában mintázat nélküli, nem-RGB-s, visszafogottabb darab is. Lehetőség szerint ezt is próba alá vetjük majd.

A piacon jelenleg a termék nagyjából 10.000 Ft környékén kapható, ami kifejezetten jó ár, ahhoz képest, hogy egy jól használható, minőségi padot kapunk a kezeink, és az eszközeink alá. Ha pedig azt nézzük, hogy népszerűbb gyártók több, mint kétszer ennyit kérnek el egy sokkal kisebb RGB-s padért, kifejezetten megéri.

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük