Lassan az iPhone futhat a Xiaomi után?

A sebesen feltörekvő kínai okostelefon gyártó ma jelentette be a Xiaomi Mi Mix névre hallgató lenyűgöző kézikészülékét.

A 6,4 inch képátlójú szörnyeteg egyik legnagyobb villantása a tulajdonképp káva nélküli kijelző, hajlított sarkokkal és kerámia hátlappal, amely egyébként elérhető 18 karátos arany berkásokkal is. Amúgy sokban nem különbözik a mai csúcskészülékektől, kivéve, hogy a káva nélküli megjelenés miatt el kellett távolítani a felső érzékelőket és a hangszórót. A többi már mind olyan technológia, ami mindenki számára elérhető.

Mióta megismertük az iPhone 7 megjelenését és technikai specifikációt, sokan egyetértenek abban, hogy az Apple a nagy dobást a következő generációra tartogatja. Ekkor lesz ugyanis az iPhone 10. évfordulója. Az Apple nem csak nagyot akar dobni, hanem elképesztő megjelenéssel és megoldásokkal akarja lenyűgözni majd az embereket. Mely megoldások állnak ehhez rendelkezésére? Nos, lehet még vékonyabb a telefon, behajlíthatja a kijelzőt, de ezek mind olyan mérnöki megoldások lennének, amelyek funkcionalitásban inkább hátrányként jelentkeznének a felhasználóknál, és az Apple erre nagy hangsúlyt fektet. Ezért valószínű, hogy inkább egy teljesen káva nélküli készüléket kell elképzelnünk, teljes érintésvezérléssel és nagyon minőségi kamerákkal.

mi-mix-02

Az Apple-t hosszú évek óta jól szolgálja az alumínium felépítésű ház, de mindig van hová fejlődni. Manapság egyre többet használják ugyanezt a megoldást, így nem lenne meglepő lépés a cég részéről, ha ezen is változtatnának. A felső kategóriába szánt telefonoknál a cégek legkedveltebb megoldása az alumínium alternatívájaként a kerámia. Ezt kapta a OnePlus X is, és az Apple is belekóstolt az anyagba az egyik Apple Watch háznál.

Az iPhone egyik legnagyobb lemaradása a káváknál jelentkezik. A cég részéről ésszerű lépés volna ezektől megszabadulni, és azzal együtt búcsút mondani a mechanikus home gombnak is. Létezik már a kijelzőbe építhető ujjlenyomat leolvasó, illetve az Mi Mix megkapta az ultrahangos távolságérzékelőt is. Ezek ismeretében az Apple előtt semmilyen akadály nincs, mely meggátolná, hogy teljesen kávamentes készüléket gyártsanak.

A Xiaomi most előrébb jár, az Mi Mix egy hét múlva kapható lesz, melyben olyan piezoelektromos hangszórórendszer debütál, mely a telefon fém vázát használja fel hangkeltésre, nem pedig hangszórón érkezik a hang. Elképesztő!

Persze nem jelenthetjük ki rögtön, hogy nagyszerű telefon lesz, ezen kívül még sok területen kell megfelelnie. Egyelőre kicsit talán elhamarkodott lépés ez egy olyan cégtől, akik nagyon törnek felfelé a piacon és próbálnak megfelelni a felhasználói igényeknek, de az biztos, hogy iránymutató és eddig példátlan telefon született a Xiaomi Mi Mix személyében.

mi-mix-03

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük