Még októberben érkezik az Android 7.1 bétája a Nexus készülékekre

A Google bejelentette, hogy a Nougat első nagyobb frissítésének számító Android 7.1 verziójából még ebben a hónapban fejlesztői előzetest és nyílt bétát fog közzétenni. A 7.1 béta először a Nexus 6P, 5X és a Pixel C tabletre lesz elérhető. Az október 20-án induló Pixel és Pixel XL lesz az első két olyan telefon, melyek a 7.1-gyel kerülnek ki a gyárból. A Pixel telefonokban kerül be továbbá először a beépített Google Assistant, Pixel Camera, Pixel Launcher és egy éjjel-nappal elérhető ügyfélszolgálat is, mely nem képezi részét az Android 7.1 alap kiadásának. A Google elmondta, hogy szoftverfrissítésekkel és ügyfélszolgálattal továbbra is támogatni fogják a Nexus családot, de ezentúl nem az fogja megkapni elsőként az Androidos újításokat.

Van persze olyan Android 7.1 újítás, melyeket megkapnak a nem-Pixel készülékek is. Ilyen a Night Light – az Android válasza az iOS Night Shift megoldására, mely éjjel a szem számára megnyugtatóbb -, a VR támogatás, illetve optimalizált érintésvezérlés és kijelző reszponzivitás. A fejlesztők pedig „app gyorseléréseket” helyezhetnek el az Android alkalmazásaikon, így a felhasználók a szoftver egy-egy specifikus részéhez ugorhatnak. Igen, pont olyan, minta az Apple 3D Touch, csak itt nem nyomásérzékeny a kijelző.

Arról nincs hír, hogy hivatalosan mikor jelenik meg az Android 7.1 a Nexus hardverekre, de a béta hamarosan kipróbálható. Amennyiben érdekel a lehetőség, iratkozz fel az Android Béta Programra.

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük