Megérkezett az Abyssus Essential, a Razer új, belépő szintű egere

Sokat fejlődött a PC-s beviteli eszközök piaca, ahol nagyon gyorsan, nagyon sok pénzt el lehet költeni.

A Razer az Abyssus Essentiallal ezúttal középre lő és ár/érték arányban próbál elfogadható terméket nyújtani. Az 50 eurós ár hasonló kategóriába helyezi az egeret, mint ahol az elődjei voltak, azonban az Essentialt magasabb minőség jellemzi, és a Razer legdurvább modelljeihez nagyjából fele annyiban kerül.

Valóban egy minden plusz megoldástól megcsupaszított egérről beszélünk: nincsenek oldalsó gombok vagy DPI váltó. Amennyiben tényleg csak a teljesítmény, sebesség és pontosság érdekel, valamint nincs szükséged plusz gombokra, akkor a Razer Abyssus Essential nagyon jó választás lehet.

A minimalista és sima, matt fekete páncél alatt 7200 DPI optikai szenzor lapul, amivel bármelyik FPS-nek nekiülhetünk, játék közben nem az egér miatt kell majd aggódnunk. Mivel nincsenek oldalsó gombok, így a kialakítással nagyon könnyedén elérhető a kétkezes fogás, amit a Razer meg is tett, így az Abyssus Essential a jobb és bal kezes felhasználókat is célozza.

Manapság vonzó tulajdonsága egy gamer perifériának a világítás. A Razer Abyssus Essential a Chroma RGB világítást kapta, amivel a Razer az összes komolyabb termékének világítását oldja meg, beleértve az egereket, billentyűzeteket, egérpadokat, és még a hangfalakat is. A világítás az Abyssus Essentialban alulra került, amivel nagyon igényes fénycsíkot értek el az egér szélén, ahogy az visszaverődik az egérpadról. Persze még ezt is lehet fokozni, ha például egy világítós Razer Goliathus egérpaddal maxoljuk ki az érzést.

Az Abyssus Essential még mindig majdnem kétszer annyiba kerül, mint más gyártók belépőszintű egerei, de aki a Razer érzést keresi, és odavan a menő chroma világításért, az ennél olcsóbb és jobb megoldást nehezen talál.

 

A Razer Abyssus Essentialt magyarországi forgalmazónál még nem találtam, de biztosan hamarosan felbukkan.

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük