Windows 8-at használsz? Akkor ingyenesen megkapod a Windows 10-et

Szegény Windows 8 kapta az ívet rendesen a megjelenés után, amiért a Microsoft próbálta a billentyűzet és egér párossal operáló felhasználókra ráerőltetni az idióta érintésvezérléses megoldást és az e köré épülő, új start képernyőt. Ezután szépen lassan jött a Windows 8.1 és a Windows 8.1 blue, mely után mára már egy egész kellemes felhasználói élményt nyújtó operációs rendszert használhatunk. Jelenleg ez a kedvenc rendszerem, sokkal jobban tetszik, mint a Windows 7 vagy XP. A sok hülyével ellentétben a fórumokon, akik folyamatosan szidják a rendszert mindenféle kitalált baromsággal, én meg vagyok győződve róla, hogy ez az eddigi legjobb Windows. Minden fut és gyorsabban teszi, mint az előző Windows-okon. Streamelek, játszok, Photoshopolok, használok Premiere Pro-t és After Effects-et is. Például sosem értem, miért hangoztatja mindenki, hogy a Windows 7-en jobb játszani. Egyáltalán nem jobb.

Az egyetlen dolog, amiért várom a Windows 10-et, mert elvileg végleg kiírtják az érintésvezérlésre épülő dolgokat, ha felismeri a rendszer, hogy billentyűzetet és egeret használok. Márpedig a rendszernek fel kell ismernie, mivel be kell töltenie a drivereket. A start menü sem érdekel kifejezetten, gyorsan megszoktam az új start képernyőt, nincs vele semmi bajom.

A korábbi pletykák után, egyre biztosabb, hogy a Windows 8 tulajok automatikusan megkapják a Windows 10-et egy frissítés után, ingyen.

A Windows 10 preview edition megjelenését szeptemberre vagy októberre tette a Microsoft, és mivel a szeptembernek mindjárt vége, nagyon valószínű, hogy csak októberben érkezik. Az új operációs rendszert a cég hivatalosan a szeptember 30-i San Franciscoban megrendezett eseményen mutatja be.

Elég sok mindent várunk az új Windowstól, íme a legfontosabbak:

A Modern felhasználói felület átültetése a Windows asztalra

Van egerünk, meg billentyűzetünk és van egy Windows asztalunk. Minek erőltetni a Modern UI-t? Az egy nagyszerű felület az érintésvezérelt tabletekre és kijelzőkre, de nekünk oldják meg, hogy a Metro felületet egérrel és billentyűzettel kezeljük. Ez gondolom a Microsoftnak nem okoz nagy fejfájást, ugyanis a Stardock már megoldotta. Hajrá…

Szabaduljunk meg az érintésvezérelt megoldásoktól

A Windows 8 rendszere egy kaotikus elegye a hagyományos egér és billentyűzet párossal való vezérlésnek és a Modern UI érintésvezérelt elemeinek. A Windows képes felismerni, hogy érintőképernyőt használok, vagy egeret és billentyűt. Mint említettem, be kell neki tölteni a drivereket, úgyhogy képes felismerni. Szóval amit szeretnék: ha nem használok érintőképernyőt, akkor nekem ne mondja a Windowsban semmi, hogy koppintsak…

Ne nyúljatok az Asztalhoz

A Windows 8 megjelenésekor a játékkiadók aggódtak, hogy majd csak a Windows Áruházon keresztül lehet játékokat vásárolni. Ezért jött létre a SteamOS is. Ez -még- nem történt meg, és bár a Modern appokat még mindig csak az Áruházból lehet elérni (mintha bárkit érdekelne, használ valaki ilyen appokat a Windowsban?), még mindig az asztalról irányítjuk a böngészőt, amelyből letöltjük, majd telepítjük a programokat. Mi az asztalon csináljuk a dolgokat. Ott van a League of Legends kliens és onnan fut a Steam is például. Jó lenne, ha ez így is maradna. Hadd futtassunk mindent, és bárhonnan.

Ja és hagyjuk már ezeket, a csak Windows Áruházból elérhető játékokat -.-

Hagyjátok már végre elpusztulni a Games for Windows Live-ot

Értem én, hogy mi akar lenni a Games for Windows Live: Xbox Live PC-re. Sajnos viszont nem mindenki lehet az, ami akar és a GWL egy kaotikus, átgondolatlan, idegesítő SZAR. Sosem működik, csak a baj van vele, és veszélyes az azon megjelenő játékokra. Már egyszer elkezdtetek megszabadulni tőle. Ne adjátok fel, kukába vele és ne is gondolkodjatok egy fejlettebb, sokkal szuperebb megoldáson. Légyszi…

Hadd vigyük a Windows-t és az azon futó játékokat is a nappaliba

Nem tudom, hogy a Microsoft hallotta-e, de a SteamOS képes megoldani, hogy a számítógépemen futtatott játékot átirányíthatom bárhova a lakásban egy TV-re és egy másik, SteamOS-t futtató gépen játszhatom úgy, hogy a forrásgép erejét használja. Faken csoda! Mi lenne, ha a Microsoft egy kicsivel kevesebb bevételért cserébe használhatóvá tenné a már első héten megbukott Xbox One-t és képessé tenné azt egy ilyen megoldásra? Öröm és boldogság, valamint lehet, hogy végre elkezdenék venni a szuper konzolotokat is.

Ami már megtörtént és köszönet érte, hogy a Windows már támogatja az Xbox One irányítót. Csak így tovább.

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük