Fable Anniversary Játékteszt

Jó, bevallom: nagyon vártam a Fable Anniversary megjelenését, ugyanis a 10 éve megjelent eredeti játékról fantasztikus emlékeim vannak. Akkoriban hatalmas élmény volt a Fable, mely nagyszerű humorával, sokrétű karakterfejlődéssel, nagyszerű fegyverekkel, és varázslatokkal vette le a lábáról az RPG rajongókat. Olyan sokat jelentett akkoriban a boast rendszer, hogy nagyon sokat elvoltam azok cserélgetésével is, és röhögtem, milyen reakciókat vágnak az NPC-k rájuk. Például a sok tenyérbemászó suttyó orra fingani megfizetethetlen élmény volt – vagy, hogy a Telenoros reklám fantasztikus szövegét idézzem: Királyság! … baszki, de egy ocsmány fos az a reklám.

Most itt vagyunk 10 évvel később, minden zsír HD, csili-vili és újra kéne élni ugyanazt az élményt. Ilyen sok idő múltán is ütnek a poénok, a fegyverek és varázslatok még mindig szerethetők, a harc pedig maradt ugyanolyan egyszerű, azonban a három képesség – Strength, Skill és Will – közti váltás elég variációt ad hősünknek. A mellékküldetések tipikus RPG-s klisék, azonban nagyban meghatározzák, milyen úton halad tovább hősünk, mivel nem mindegy például, hogy megtámadjuk, vagy megvédjük a farmot. Ez alapján a játék vége felé hősünk gonosszá, vagy megmentő hőssé avanzsál. Ezen kívül szociális képességeink is ez alapján alakulnak ki, kaphatunk egyre kedvesebb, vagy egyre visszataszítóbb szociális megnyilvánulásokat.

Egyébként minden változatlan, a játékterület nem annyira hatalmas, de nagyon érződik rajtuk, hogy minden a helyén van, minden kidolgozott és sok figyelmet kapott a fejlesztés során. Ráadásul most az Unreal 3 motornak köszönhetően fejlettebb árnyékokat és fényeket kapunk az alapvető HD textúrák és felbontás mellett. A billentyűzet egér páros nyomába sem érhet egy gamepadnek, aki megteheti, mindenképp azzal próbálja a játékot.

Kétséges, mennyire éri meg az árát. Aki már játszott az eredetivel (vagy esetleg szarrá játszotta, mint én), azoknak talán kicsit borsos lehet mégegyszer ugyanazt átélni, csak szebb köntösben, akik viszont csak az új Fable játékokat próbálták ki, azoknak nagyon javaslom, ugyanis sokkal kellemesebb élmény bármelyik másik résznél.

Mindent összevetve, nehéz úgy megítélni a Fable: Anniversary-t, hogy félretegyem a múlt szép emlékeit. Amint meghalljuk a zenét, azonnal ránktör a hangulat, a sok próbálkozás, a beszélő ajtók titkai, a mocsarak atmoszférája és karakterünk folyton változó, egyre sebhelyesebb arca.

A Fable 1 jó, a Fable: Anniversary szebb, a többit nektek kell eldönteni.

Részletek
Ár: 32 euró
Kiadó: Microsoft
Fejlesztő: Lionhead Studios
Weboldal:http://www.lionhead.com/games/fable-anniversary
Multiplayer: –

    1. Teljességgel lehetetlen, mivel az almát nem szokták meghámozni ha héjával együtt akarják megenni (ami egyébként egészséges).

        1. Sikerült elvileg, de majd mindjárt kiderül van e képem (ha már egyszer köll), meg hasonló boldogságos pillanatok

  1. Nem ez túlságosan epic, ennél epicebben talán csak a bablevest lehetne enni… jah várj azt sem, mert ahhoz nem szól a Trónok Harca intro muzsika. Kappa

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük