Sleeping Dogs játékteszt

A Sleeping Dogs PlayStation 3 verzióját a békéscsabai PSX Shop bocsájtotta rendelkezésünkre. Köszönjük!

PSX Shop – 5600 Békéscsaba Jókai út 8/3 (A Csaba Center mellett)
Telefon: 06 70/314-1473, 06 66/742-519
Email: info@psxshop.hu


A Sleeping Dogs videojátéknak elég nehéz utat kellett megtennie, melyet még 2009-ben jelentettek be. Mindenki azt hitte, hogy a True Crime-sorozat legújabb tagja lesz. 2011 elején az United Front Games és az Activision úgy döntött, hogy törli a játékot, majd 2011 augusztusában a Square Enix úgy döntött, van benne fantázia, ezért segítettek a fejlesztőknek, hogy befejezzék a Sleeping Dogs-t.

Mindenki úgy gondolta, hogy megint egy GTA klónt fognak kiadni és bár a stílusa valóban olyan, mint a Rockstar sorozatáé, de ez elmondható az összes sandbox játékokról. United Front Games a hagyományos klisékből építette fel a Sleeping Dogs-t, de új momentumokat is rakott bele, így nem mondható egyszerű másolatnak.

A főhős Wei Shen, egy amerikai rendőr. Feladata, hogy felderítse a Sun On Yee maffiahálózatot és beépüljön a klánba. Így hol jó, hol rossz oldalon tűnik föl. Wei a jó ügyért harcol, ezért kerül néha igen veszélyes helyzetekbe.
Egy sandbox játékról van szó, ezért elég nagy szabadság vár ránk a virtuális „Hong Kong”-ban, így a fő küldetések mellett sok mellékküldetést is elvégezhetünk. Aki egyszer elkezd a Sleeping Dogs-zal játszani, az egykönnyen nem fog szabadulni tőle, ugyanis elképesztő a hangulata. A környezet életszerű és kidolgozott a legapróbb részletekig – városi fények, hatalmas épületek, tereptárgyak, lomok, szemetes kukák és eldobott szemét az utcákon.

Segíthetünk az utca emberének, ha kirabolja őket egy tolvaj, de mi magunk is megtehetjük ezt vele. Elmehetünk karaoke bárokba, harcművészeteket tanulhatunk, enni vagy éppen ruhát venni. A város körbekocsikázása is nagy élmény. Közben hallgathatjuk a rádiót, amin elég változatos a felhozatal. De nem ezért lesz emlékezetes a játék, hanem, mert visszaköszön a játékban a verekedős akciófilmek hangulata. Sandbox játékokban még nem voltak ennyire gyakoriak a verekedős részek, ugyanis itt változatos mozdulatokkal tudjuk elverni az ellenfeleket. Használhatjuk a környezet adta lehetőségeket, például az ellenfelet be lehet dobni a kukába vagy éppen az akváriumot törhetjük be a fejével. De lesz lehetőségünk fegyvert vagy épp kést szerezni. A fegyveres harcba beépítették az időlassítást is. Az autós vagy motoros üldözések alighanem tökéleteshez közeli élményt nyújtanak főleg úgy, hogy közben fegyveres harc és akrobatikus mutatványok is helyt kaptak bennük. A városban lehetőség van a térfigyelő kamerák hackelésére is, amivel később megleshetjük azokon keresztül a drogbandák üzérkedését, akiket így könnyebben lekapcsolhatunk.

A Sleeping Dogs tud felmutatni egyediséget, mivel 3 ágban is lehet fejlődni. Van a Face XP, amiből ha elég sokat összegyűjtünk, akkor egyre menőbb autók és ruhák válnak elérhetővé. A második a Triad XP, a harmadik pedig a Cop XP.

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük