A Skyrim zeneszerzője kicsit kiakadt a Bethesda által szervezett Skyrim koncert miatt

A Bethesda nemrég jelentette be, hogy Skyrim in Concert címmel egy nagyzenekari koncertet szervez kizárólag a Skyrim zenéjéből.

A koncertet annak apropójából szervezik, hogy megjelenik a Skyrim Special Edition, azonban a Skyrim zeneszerzője, Jeremy Soule nem annyira örül a hírnek. Egy Facebook bejegyzésben osztotta meg gondolatait:

„Koncert? Miféle koncert???

Aki ismer, az tudja, mennyire szenvedélyesen figyelek a zenéim integritására. A Skyrim zenéjét évek munkája volt összerakni, a felépítésére pedig kivételes gondot fordítottam. Ma láttam, hogy koncertet szerveznek a Skyrimből. Most hallok erről először. Szeretném közölni, hogy ehhez a koncerthez semmi közöm, és nem használják az eredeti kottáimat. Mindent saját maguk szedhettek le fülről, az eredeti felvételek alapján. Ez a megoldás sosem tökéletes, általában teli van hibákkal. Nem ismerem azokat, akik ezt szervezik, és egyáltalán nem támogatok egy olyan koncertet, melyen az én zenémet játszák, az én nevem alatt, és amire egyáltalán semmi rálátásom sincs. Ezt főleg a rajongóimnak szeretném üzenni, hogy tudják, milyen koncertre vesznek jegyet.”

Belátja természetesen, hogy „a Skyrim a Bethesda tulajdona. Azt tesznek vele, amit akarnak. Ahhoz viszont jogom van, hogy tudassam azokkal, akiket érdekel a munkám, hogy része vagyok-e ennek, vagy sem.”

A Bethesda sajtóközleménye szerint a koncerten az eredeti műveket hallhatjuk, és néhány új hangszerelést és művet, azonban Soule ezzel nem igazán ért egyet.

„Amikor a London Symphonic Orchestra teljesen megváltoztatta a ‘Far Horizons’ (az egyik zenei mű a Skyrimből) B szekcióját, azt nem éppen dicséretnek vettem. Beethoven-t sem változtatgatunk csak úgy.”

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük