A Steam támogatni fogja a DualShock 4 controllert is

Ezentúl nem a Microsoft kontrollerei lesznek az alapértelmezett irányítók a Steam-es játékokban.

Az e heti Steam-es fejlesztői napokon a Valve bejelentette, hogy változtatásokat eszközöl a PS4 irányítók API-jában. De őőő… mi az az API??

Az API magyarul alkalmazásprogramozási interfész, és nagyon leegyszerűsítve arról van szó, hogy ha ez jó, akkor könnyebb rá fejleszteni, programozni. Amikor ez a Steam frissítés megérkezik, a felhasználók beállíthatják, hogyan működjön a DualSchock 4 irányító, például a megváltoztatható a gombkiosztás, beállítható, hogyan működjön a gyorsulásérzékelő, a touchpad, stb. Szóval teljes értékű támogatást kap a PlayStation 4 irányítója, a DualShock 4. Imádom.

A felhasználói felügyeletet tekintve az új frissítéssel érkező DualShock 4 támogatás nagyon hasonló lesz a Steam Controllerhez, ráadásul az API is ugyanúgy fog működni mindkét irányítónál.

A Valve elmondása alapján pont azért kap ilyen nagy támogatást először a DS4 controller, mert nagyon hasonló a Steam Controllerhez. Nagy valószínűséggel a következő irányító, ami hasonlóan részletes támogatást kap, az az Xbox One controller lesz.

 

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük