PlayStation 5 Unreal Engine 5

A Sony holnap mutatja be a PlayStation 5 játékokat

Megvan az új dátuma a korábban elhalasztott PlayStation 5 eseménynek.

PlayStation 5 Unreal Engine 5

A hírek szerint a Sony június 11-én, csütörtökön 22:00 órakor tartja meg az eseményt.

Az eredetileg június 4-re tervezett PlayStation 5 eseményt a faji megkülönböztetés és az Amerikában egyre elharapódzó rendőri brutálitás fényében tartott tüntetésekre reagálva halasztotta el a Sony, de a kezdeményezéshez csatlakozott többek közt a Riot Games, Naughty Dog és Microsoft is, akik mind a Black lives Matter mozgalom támogatói lettek.

Nem csak a Sony halasztott el nagyobb eseményt ennek tükrében. Ugyanígy járt el az EA is, akik a június 11-re tervezett Play Live-ot csak június 18-án tartják meg, a CD Projekt RED a Cyberpunk 2077-ből csak június 25-én mutat anyagot, a Capcom pedig a Capcom Pro Tour Online-t tolta későbbi időpontra.

Nem csak így fejezték ki szolidaritásukat a cégek – A Call of Duty töltőképernyői is feketébe öltöztek, ahol a cég a játékosokat informálja a sajnálatos eseményekről.

Az Infinity Ward igéretet tett továbbá, hogy a rasszista játékosok ellen még komolyabban lépnek majd fel.

A PlayStation 5 eseményt holnap 22:00 órakor a www.playstation.com/ps5 oldalon lehet nézni. Egyes híresztelések szerint a PlayStation 4 egyik legmeghatározóbb játékának, a Bloodborne átdolgozását is bejelenthetik PC és PlayStation 5 platformokra.

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük