Google Stadia Controller

A Google lerántotta a leplet az új Stadia kontrollerről

A Google bemutatta a Stadia kontrollert.

Google Stadia Controller

A Stadia Controllerrel képesek lehetünk bármilyen eszközön játszani a Stadia-képes játékokat.

A Stadia közvetlenül a WiFi-n keresztül futtatott játék adatközpontjához csatlakozik. Nem a helyi eszközökkel kommunikál, hanem a játékmenetre emlékszik, mindegy milyen eszközön játszunk azzal. Így tudjuk a játékokat ott folytatni, ahol abbahagytuk azt, bármilyen eszközön, ugyanazzal a kontrollerrel.

A Stadia Controller a szokványos előlappal, ravaszokkal és gombokkal rendelkezik. A kialakítás a DualShock 4-re hajaz, az analóg karok elrendezése pedig Xbox-szerű.

A Google Stadia stream platform „öt másodperc” alatt elindít egy játékot, amihez csak annyi kell, hogy egy YouTube linkre kattintsunk.

Két egyedi gomb is van rajta. A Share gomb elmenti a játékmenetet mások számára a YouTube-on, míg a Google Assistant gomb egy beépített mikrofont aktivál, amely összekapcsolja a játékost a Google Assistant szolgáltatással.

Amennyiben a játék támogatja, bárki, aki a kontrollert használja segítséget kérhet a Google Assistanttól, hogy hogyan lehet egy bizonyos játék nagyobb kihívást rejtő részén átjutni.

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük