playstation 4, 4.50 firmware update

Külső HDD és egyedi háttér támogatás, illetve frissített felhasználói felület érkezik a 4.50-es PS4 firmware frissítéssel

A következő PlayStation 4 rendszerfrissítéssel régóta várt dolgokat kapunk.

playstation 4, 4.50 firmware update

A Sony nemrég jelentette be, hogy játékosokat keres a következő PS4 frissítés tesztelésére. Részleteket nem kaptunk, de azt tudjuk, mi jön a 4.50-es verziószámot viselő frissítéssel.

Külső HDD támogatás

Végre a Sony is támogatni fogja a külső merevlemezek használatát. A frissítés után már külső, USB 3.0 HDD-n is tárolhatunk tartalmat (játékokat és add-onokat is).

A HDD-ket egészek 8TB méretig támogatja majd a rendszer, és a letöltéseket is végezhetjük közvetlenül a külső tárhelyre.

A már meglévő tartalmat is átmásolhatjuk a külső HDD-re.

Egyedi hátterek

Már ez is régóta működik Xbox One-on, ami nem más, mint hogy képernyőmentéseket végre háttérképként is használhatunk. Ezen kívül árnyékot rakhatunk a szövegre, és jobban láthatóvá tehetjük a rendszerikonokat is.

Gyorsmenü frissítés

A Gyorsamenü ismét frissül. Az új frissítés után már kevesebbet takar ki a képből, és az Online Friends részből azonnal létrehozhatunk és csatlakozhatunk csoportokba.

Ehhez korábban a Party menüt kellett használni.

Egyszerűsített értesítő lista

Az eddig baloldalt mutatott, többkategóriás Értesítő lista ezután már egy listában látható majd. Azt is kezelhetjük, milyen felbukkanó értesítések jöjjenek fel a képernyőn, és kikapcsolhatjuk azokat, amiket nem akarunk látni.

3D Blu-ray támogatást PlayStation VR-on

A frissítés után PlayStation VR-on nézhetünk 3D Blu-ray filmeket.

Bejegyzések a PlayStation Network Activity Feeds-en

A What’s New alatt található Activity Feedhet mostmár közvetlenül írhatunk, küldhetünk be képernyőmentést és gifeket is.

Megjelölhetünk ezen kívül más PSN felhasználókat és játékosokat is.A Live from PlayStation app ezután megmutatja nekünk a felhasználók által nyilvánosan közzétett képernyőmentéseket is.

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük