xbox one ui

Megújult felhasználói felületettel jelentkezik az Xbox One

A tesztprogram résztvevői új Xbox One frissítéshez férhetnek hozzá.

xbox one ui

Az Alpha Insider-ek számára elérhető frissítés új felhasználói felületet hoz, és nagy hangsúlyt fektet a felhasználók által megoldható személyre szabhatóságra. A Home, Guide, és a Community oldalak is változásokon mentek keresztül, és a Game Hubs, Profiles és Avatars részek is megújulnak ősszel.

A változások a Microsoft által a Windows 10-en is alkalmazott Fluent Design kezdeményezés része. A Főoldal mostantól személyre szabható kedvenc játékainkkal, barátokkal, stb. Az új megoldás a Home, Social, és a My Games and Apps oldalakat egyetlen felület alatt egyesíti, így megszabadulva az oldalváltások közben érzékelhető töltési időktől.

A Guide is frissítést kapott. Azon kívül, hogy gyorsabb lett, a különféle linkek már a képernyő tetején láthatóak vízszintesen. A legnagyobb újítás a tartalmi blokkok bevezetése, mely azt tudja, hogy a felhasználók bármit egy blokkba csoportosíthatnak.

Az alábbi videó jobban szemlélteti a dolgokat:

A Microsoft nem közölte, hogy a frissítés mikor válik elérhető a nyilvánosság számára, de mivel egyelőre csak Alpha verzióról beszélünk, még elég sokat kell rá várni.

 

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük