Mass Effect 3 Multiplayer demó bemutató

A Mass Effect sorozat eddig nem hagyta cserben a sci-fi rajongókat és a hamarosan megjelenő harmadik rész is hatalmas érdeklődésre tart számot. A várakozást némiképp enyhítheti az Európában március 9-én megjelenő játék demo verziója, melyben az egyjátékos mód két pályáját és egy kicsit hosszabb szórakozást nyújtó multiplayer módot lehet kipróbálni.

A játékosok már a demo verzióban is több karakter osztály közül választhatnak, mint az Adept, Soldier, Engineer, Sentinel, Infiltrator, Vanguard. Ezek az osztályok mind más képességekre támaszkodnak. Van aki a közelharcot vagy gépfegyvereket részesíti előnyben, míg mások az erő használatra hagyatkoznak.

Szükség is van a különböző képességek használatára és egymás segítésére, ugyanis a multiplayer játék során maximum négy játékos küzd a túlélésért, miközben az ellenfelek  hullámokban támadnak rájuk. A játékmód sikeres teljesítéséhez az összes támadást vissza kell vernünk, miközben olyan mini küldetéseket hajthatunk végre, mint bizonyos célpontok kiiktatása és stratégiai pontok elfoglalása és megtartása. Ezek a küldetések időkorláthoz kötöttek, és ha nem sikerül adott időn belül elvégeznünk azokat, akkor a játék véget ér. A játék minden hullámmal egyre nehezebbé válik és míg az első pár hullámban csak alapszintű ellenfelek jönnek velünk szembe, addig később már hatalmas lépegető robotokkal és közelharcban halálos ellenséggel találjuk magunkat szembe.

A játék eszméletlenül pörgős és akciódús, folyamatosan résen kell lenni, mozogni kell, de eközben hatalmas szerepet kap a taktikázás is. Szinte mindig fedezék mögül kell tüzelnünk, különben még magasabb szinten is pár másodperc alatt a földön találjuk magunkat. Ekkor még nincs minden veszve, ugyanis csapattársaink egy bizonyos ideig segítségünkre siethetnek és visszaránthatnak minket a harcba.

A harc során tapasztalati pontot és pénzt gyűjthetünk, melyeket elköltve fejleszthetjük karakterünket és különböző új fegyvereket és osztályokat oldhatunk fel.

A játék már bronz fokozaton is nagyszerű kihívást nyújt, de azon fanatikusok, akik szeretnék megtapasztalni a poklot, nyugodtan csatlakozzanak egy silver, vagy gold játékba. A halál már az első két hullámban is garantált.

A demó alapján a Mass Effect 3 személyében nagyon valószínű, hogy egy újabb remekmű születik, mely most már nem csak az egyszemélyes kampánnyal  nyűgözi majd le a rajongókat, hanem a Multiplayer rész is nagyszerű kikapcsolódást fog nyújtani.

httpvh://www.youtube.com/watch?v=G1kxp-eLBtQ

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük