shadow-of-the-colossus

A Dying Light fejlesztői hatalmas világú RPG-n dolgoznak

A Dying Lightot fejlesztő Techland olyan nyílt világú RPG-n dolgozik, melybe a Shadow of the Colossusban látható hatalmas lények is bekerülhetnek.

shadow-of-the-colossus

A stúdió $1 milliós összegű támogatást kapott a Lengyel Nemzeti Központon keresztül a GaminINN-től. Ezt az összeget a Techland innovatív technológiák fejlesztésére kapta, amivel hatékonyabbab tudnak majd magas színvonalú, sikercímeket gyártani.

A varsói székhelyű csapattól a támogató ezen kívül azt várja, hogy egy belső nézetű RPG teljesen új fantasy világában kísérletezzen a megszokottól eltérő méretű ellenfelekkel.

Szóval ezek miatt lehet esetleg arra számítani, hogy a Techland új RPG-jében hatalmas szörnyekkel találkozunk majd. A hírhez még hozzá kell tenni, hogy mint kiderült, a Witcher 3 és a Gwent egyik tervezője, Damien Monnier már a Techland varsói stúdiójánál dolgozik, méghozzá ezen a játékon.

A CD Projekt RED, CI Games és mások is kaptak támogatást

A GameINN egy Európai Uniós támogatási program, mely csak idén $27 millió, azaz csaknem 8 milliárd forintnak megfelelő összegű támogatást osztott ki a lengyel fejlesztők közt.

A CD Projekt ebből $7 milliót kapott élő városok és megszakítás nélküli többjátékos mód fejlesztésére. Ezt valószínűleg a jelenleg is fejlesztés alatt álló Cyberpunk 2077-re használják fel.

A Sniper: Ghost Warrior-t és Lords of the Fallen 2-t fejlesztő CI Games mesterséges intelligenciában használt eljárásokra, illetve tömegek és állatok csordáinak létrehozására használja fel az összeget.

A Necrovision és Painkiller fejlesztői, a The Farm 51 fejlettebb ballisztikus technológiára, míg a Hard Resetet és Shadow Warriort fejlesztő Flying Wild Hog új grafikus motorra költik a pénzt.

Végül, a This War of Mine-t fejlesztő 11 bit Studios, és a Layers of Fearért felelős Bloober Team is kaptak támogatást.

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük