stardew valley

Még karácsony előtt érkezik konzolokra a Stardew Valley

Az egyik legsikeresebb indie játék, a Stardew Valley még decemberben megkaparintható lesz konzolokra.

Az Eric Barone által fejlesztett játékot hasonló sikerszériák ihlettek.

„Több, mint négy évbe telt létrehozni a Stardew Valleyt, melyet olyan gyerekkori szerelmeim ihlettek, mint a Harvest Moon és az Animal Crossing,” mondta Barone.

„Bár egy farmos RPG elég furán hangzik, az előbb említett inspirációk nagyon sikeresek lettek, és azóta is fel tudom idézni, azt a szívmelengető érzést, amit játék közben éreztem. A Stardew Valleyvel ezt a különleges érzést szerettem volna visszaadni a modern platformokon.”

A február óta PC-re elérhető játékkal ez sikerült is Baronnak. A nyitójelenetben megtudjuk, hogy nagyapánk elhunyt , és a Stardew Valleyben található farm tulajdonjoga ránk száll.

Feladatunk, hogy a lepusztult farmot ismét egy virágzó hellyé varázsoljuk, ahol növénytermesztéssel és álltatenyésztéssel foglalkozhatunk. A játék ennél természetesen azért mélyebb, és többet nyújt.

Aki nem próbálta, annak előre szólok, hogy ne vegye félvállról: ha egyszer kipróbálod, tuti ráfüggsz. Szóval a karácsonyi időszak talán erre pont jó is.

A Legjobb Indie játék címet is elnyerő Stardew Valleyt november 30-tól lehet majd előrendelni.

A Stardew Valley december 14-én érkezik Xbox One és PlayStation 4 konzolokra, PC-re Steamen már február óta elérhető. A Nintendo Wii U verzió fejlesztését törölték, helyette Nintendo Switchre érkezik majd.

 

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük