A Dragon Ball FighterZ összes, eddig bejelentett karaktere

A Dragon Ball igen csak szövevényes és komplikált történettel rendelkezik, melyben rengeteg karakter megfordult már, azonban ez nem rettentette el a készítőt, Akira Toriyamat attól, hogy új ötlettel rukkoljon elő a Dragon Ball FighterZ-hez, és az eddig bejelentett karakterek sorába csatlakozik Android 21 is.

A január amúgy is sűrű verekedős játékok szempontjából, hiszen már megjelent a Street Fighter 5 Arcade Edition, hamarosan pedig jön a Dragon Ball FighterZ, mely a hihetetlen népszerűségnek örvendő Dragon Ball univerzumot ötvözi az Arc System Works verekedős játékokban páratlan tehetségével. A játékban egy eléggé jóra sikerült karakterlistából kell három a három ellen zajló meccseket vívnunk. Lássuk, miből válaszhatunk:

Android 21

A legújabb, és a jelentések szerint egyben utolsó Dragon Ball FighterZ karakter tudós szerkóban látható, de a japán V-Jump magazinból már kiderült, hogy egy Majin féle alakba változik majd át pink bőrszínnel, sötét szemekkel, bő naciban. Eddig úgy tűnik, hogy Android 21 ellenfelei energiáját hasznosítja majd, és saját támadásaikat fordítja ellenük.

Goku

Nincs Dragon Ball Goku nélkül, hiszen ő az anime fő karaktere. Aki nem ismeri a Dragon Ball-t, gondoljon rá úgy, mint a Street Fighterben Ryu. Két Kamehamaha szuper mozdulata van, illetve egy olyan, amivel Super Sayan 3 alakba változik és elég nagyot sebez.

Vegeta

Vegeta pedig Goku nélkül nincs. Neki sok nagyszerű lövöldözős támadása van és persze övé az animeből ismert Big Bang Attack, ami egy hatamas ki robbanás.

Gohan (Tini verzió)

Gohan a történet szerint egy félig ember, félig saiyan (nem fogok csillagharcost írni, bocsi), de mint már kiderült, ez csak még erőteljesebbé tette őt. Egyik szuper mozdulatával segítségül hívja apucit is.

 

Trunks (Super Saiyan jövőbeli verzió)

Trunks a jövőből érkezett, hogy figyelmeztesse a karaktereket egy hatalmas veszélyre, és segítsen nekik harcolni. Ő az egyetlen, aki fegyvert is használ, ami főleg kombó közben látható majd.

Krillin

Goku eredeti edzőpartnere, és elméletileg a legerősebb ember, illetve legjobb harcművész egyben.

Piccolo

A zöld, antenákkal rendelkező Piccolo egy idegen bolygóról, a Namekról érkezett. Több erőteljes szupere van, amivel elég jól tudja tartani a távolságot, illetve olyan messzire ható támadása is van, mint a Street Fighterben Dhalsimnak.

Frieza

Ő az egyik legerősebb gonosz karakter, amit a képességeinek neve – Halálgömb, Meglepetés Halálnyaláb – is egyértelműen jeleznek. A FighterZ-ben elérhető az arany alakja is, amitől jóval erősebb lesz.

Cell

A magyarul sejtet jelentő Cell neve nem véletlenül ez. A legerősebb harcosok DNS-eiből alkotott harcos nagyon mozgékony, nagyszerű alaptámadásai és távolságtartó támadásai vannak.

Buu

Buu gonosz része már a múlté, így a FighterZ-ben a gombőc harcost kapjuk, akinek nagyon sokrétű támadásai vannak.

Android 18 (Android 17-tel)

Android 18 a FighterZ-ben két karaktert jelent, és a mozdulatokon mindketten osztoznak, amit nehéz kigyakorolni, de ugyanolyan nehéz ellene harcolni is.

Android 16

Android 16-ot kifejezetten Goku elpusztítására hozták létre, de amúgy elég jó arc. Nehéz mozdulatai vannak, de a többi karakterhez képest nagyon sokat sebeznek, ha nem térünk ki előlük.

Tien Shinhan (és Chiaotzu)

Tien Shinhan is egy alapkarakter és bár az animeben nem válik túl erőssé, a FighterZ-ben meg tudja gátolni ellenfelei mozdulatait, így előnyre téve szert.

Yamcha

Yamcha gyorsan le tudja rohanni ellenfelét, azonban ennek ára van, ugyanis a sebzése nem túl nagy. A gyors, meglepő hármas szintű szupere is ezen a vonalon mozog.

Ginyu kapitány (és a Ginyu sereg)

Ginyu Friezaval dolgozik és saját hadserege van, akiket használ is a harcmezőn. Ellenük a többi karakterhez képest nehezebb harcolni, a meccs más hozzáállást igényel.

Nappa

Frieza másik pajtása, Nappa nagyon erős támadásokkal rendelkezik, melyek közt megtalálható távolsági is, valamint az ellenfél lábánál képes robbanásokat idézni.

Gotenks

Gotenks pici termete ne tévesszen meg senkit, ugyanis elképesztő ereje van. A hármas szupere például egy az ellenfelét megszégyenítve alakítja át azt egy labdává. Termetéből adódóan Gotenks fürge és lerohanós stílusban harcol.

Gohan (felnőtt verzió)

Korábban már volt szó a fiatal Gohanról, akivel sok hasonló mozdulatában osztozik, csak van bennük néhány csavar.

Kid Buu

A Dragon Ballban gyakori ugyanazon karakter különféle változata, amire egy újabb példa a másik Buu. A gyerek Buu egy kis démon, akinek sok mozdulata emlékeztet a többi harcoséra. Ő is képes megnyújtani végtagjait, és egy területre ható szupere is van.

Hit

Hit egy orgyilkos, akinek van egy zseniális mozdulata, a Time Skip, amivel egy pillanatra megfagy. Ez sok támadásában szerepel is, amivel egy félelmetes lerohanó stílusú harcos válik belőle.

Beerus

Beerus egy macska, és egyben a pusztítás istene. Rengeteg lövéssel harcol, a hármas szintű szupere pedig egy halálos dobás.

Goku Black

Goku Black a Dragon Ball Superben mutatkozott be, aki Goku gonosz verziója. Megmaradt Goku támadásaiból néhány, de több új mozdulata is van, például amivel lándzsákat és kaszákat idéz.

Super Saiyan Blue Goku & Vegeta

Itt szintén egszerre két karakterről beszélünk, de nagyon hasonló mozdulatsorokkal bírnak. A Blue verzió a Dragon Ball legerősebb formája, ami a FighterZ-ben gyorsaságban és a sebzésben is megmutatkozik. Hátulütőjük, hogy kevés életük van. Őket előrendeléssel érhetitek el.

 

Dragon Ball FighterZ pályák

Eddig a következő pályákon harcolhatunk majd a játékban:

 • World Tournament Stage
 • Islands
 • Destroyed West City
 • West City
 • Planet Namek
 • Destroyed Namek
 • Cell Games Arena
 • Space (Earth)
 • Spinach Wastes
 • Wasteland
 • Wasteland (Dusk)
 • Sacred World of the Kai
 • Underground Lake

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük