Diablo 3: Eternal Collection játékteszt

Sokan meglepődtek először, mikor a Blizzard bejelentette, hogy konzolra is érkezik a Diablo 3, ugyanis a PC változat után elképzelhetetlennek tűnt, hogyan lehetséges ugyanazt az élményt nyújtani kontrollerrel, mint egérrel és billentyűzettel.

Diablo 3 Eternal Collection játékteszt

Aztán csak megjelent, és Blizzard minőséghez hűen, a fejlesztőcsapat egy korlátozások nélküli, valódi Diablo-t tudott produkálni.

Ezek után már kevésbé volt meglepő, hogy bejelentették a Switch verziót is, ami még annak a játékosnak is felkeltette a figyelmét, aki több száz órát tolt az akció RPG-be más platformokon. A kérdés most az volt, tényleg lehet kényelmesen és kompromisszumok nélkül Diablót játszani egy hordozható gépen?

A Switch egyedi felépítése teljesen más élményt kínál. A Joy-Conokkal is el lehet lenni, de a a Pro Controllerrel érződik a dolog igazán – a démonvadászat simán, akadásmentesen jelenik meg a képernyőn.

Tök jó, hogy a Switch alapgéphez kapott két Joy-Conból külön-külön tud játszani két játékos is egyszerre, azonban ez hosszú távon nem túl kényelmes. Nem semmi teljesítmény azonban ez, tekintve, hogy milyen kevés gomb van egyetlen Joy-Conon.

Diablo 3 Eternal Collection

Kezedben fogni a Switchet és ott Diablózni, ahol csak akarsz tényleg nagyszerű érzés, főleg, hogy a Switch verzióban benne minden tartalom, ami eddig kijött PC-n, beleértve a Necromancer osztályt is.

Diablo 3 Eternal Collection

Sajnos az előnyök mellé hátrány is jár, ugyanis mint sok más Nintendo Switch játéknál, a multiplayerhez ez a képernyő tényleg kicsi. Jobb, ha van egy másik Switch, amin a haverunk látja a saját karakterét, ugyanis a játék képes felismerni maximum 4, egymáshoz közel levő Switchet, és internet nélkül képesek egymásra csatlakozni.

Jó hír viszont, hogy Seasonal karaktert offline módban is tudunk játszani, igaz, ilyenkor nem kerülhetünk fel a ranglétrára.

Diablo 3 Eternal Collection

Aki szerette a Diablót, de sokat utazik, vagy nincs annyit gép előtt, hogy jutna ideje játszani, annak mindenképp erősen ajánlott a Diablo 3: Eternal Collection, mert a Diablo 3 és a Nintendo világából is a legjobbat kapjuk vele.

A teszt kizárólag a Diablo 3: Eternal Collection Nintendo Switch portját taglalja, nem magát a játékot.

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük