Gravel

Gravel játékteszt

Látvány
47
Játékélmény
74
Hangok és zene
70
Irányítás
76
Olvasók Szerint1 Vote
87
Az Off-Road Master kampány változatos és érdekes versenysorozatban részesít
Sokféle pálya, és kocsi
Arcade játékélmény
Kocsik és a pályák kidolgozottsága
Rosszul megvalósított bemondó
67

Manapság ismét egyre több versenyjáték bukkan fel, melyek mögé egész erős fejlesztőcsapatok sorakoznak fel. Gondoljunk csak a Criterionra vagy a Polyphonyra, akikhez nemrég csatlakozott a Milestone S.r.l., akik most adták ki a Monster Energy Supercrosst is. Az olasz csapat legújabb játékukkal, a Gravellel a motorokról autókra váltott, azonban a terep maradt. Az inkább arcade beütésű versenyeket az off-road érzet teszi izgalmassá és különlegesebbé.

Gravel

A Gravel egyszemélyes kampányának az Off-Road Master elindításával eshetünk neki, ahol egy kezdő versenyző bőrébe bújva kell több versenysorozatot lenyomnunk. Többféle versenytípus közül választhatunk, mint a Cross Country, Wild Rush, Speed Cross, és Stadium Circuit. Ezek főleg többkörös, checkpoint rendszerű, vagy kieséses versenyeket jelentenek, melyek során különféle feladatokat elvégezve és csillagokat gyűjtve haladhatunk tovább. Az Off-Road Masters egész jól fel van építve. A folyamatosan változó pályáknak, feladatoknak és versenytípusoknak köszönhetően sosem válik unalmassá, vagy repetitívvé. A versenyeken általában sokat dobnak a hypeolásra felvett bemondók, azonban ezt a játékban nem sikerült túl jól kamatoztatni. A mesterkélt és passzív hang inkább elvesz, mintsem hozzáad a játékélményhez.

Amint elkezdünk versenyezni rögtön érezni fogjuk az arcade feelinget, de azért a csúszkálások egész jól meg vannak oldva. A mesterséges intellgencia is pont jól be van lőve, sosem érezhetjük, hogy semmit nem kellett tennünk az első helyért, miközben a versenyzés élményét jól képes visszaadni a játék. A háttérben tehát egy igazán konkrét versenyjátékot kapunk, ami nem nyújt se többet, se kevesebbet annál, mint amit egy arcade játéktól elvárhatunk.

Az előtérben viszont sajnos vannak gondok. Látványban nem csak, hogy nem veheti fel a versenyt az olyan mai játékokkal, mint a Forza Horizon például, de még csak a közelükbe sem kerülhet. Egyrészt részletekben egyáltalán nem bővelkednek a pályák, de ami nagyobb baj, hogy az autók is csak maximum megfelelőnek mondhatók, de gyakran még annak sem. Persze lehet, hogy ezek sokakat nem érdekelnek, de látványban bizony olyan erős a versenyjátékok mezőnye, hogy ez mindenképp egy nagy negatívum.

A Milestone versenyjátéka egész szép autógyűjteményt tud felmutatni, tele van érdekes pályákkal és versenytípusokkal, illetve a karrier mód még a gyatra látványvilág ellenére is egy erősen közepes játékot varázsol a képernyőkre.

A Gravel PlayStation 4 verzióját a játék hivatalos forgalmazója, a Magnew Kft. bocsátotta rendelkezésünkre.

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük