parappa the rapper

PaRappa the Rapper Remastered játékteszt

Látvány
75
Játékélmény
40
Hangok és zene
85
Irányítás
35
Olvasók Szerint0 Votes
0
59

Nem épp mai csirke PaRappa, ugyanis a ritmus játékok megszületéséért felelős cím épp a 20. szülinapja alkalmával került a PlayStation 4-re.

parappa the rapper

Parappa karakterével kicsit már nehezebb azonosulni, ugyanis a 90-es évekbeli sapkás rapper stílus már nem igazán dívik, de szerencsére nem is ez teszi azzá a játékot, ami. A PaRappa története igazán őrült, amihez nagyszerűen megy a 2D-s papír stílusú megjelenítés. Ezt húzták fel tűéles grafikára és kristálytiszta hangokra.

Egyéb újítás még a ‘help’ funkció, ami a készítőkről mesél el pár dolgot, és egyben egy játékban elolvasható kézikönyv is. A játékmenet is kapott extra funkciókat, mint a „See the beat”, vagy „Feel the beat”. A „See the beat” azt tudja, hogy PaRappa feje megnő, mikor megnyomod a gombot, míg a „Feel the beat” ütemre rezzegteti a kontrollert.

parappa the rapper

Szóval kezdetnek minden jó, de a kezdetnek hamar vége és gyorsan jön az érzés, hogy hiába a felhúzott grafika és a hangok, illetve zene, bizony eléggé eljárt az idő szegény PaRappa felett. Ami viszont még rosszabb, hogy az új verzió nem tartalmaz kalibrációs beállítást, így a pályák nagy részén eléggé szenvedősen lehet csak eltalálni a hangokat, ami egy ritmus játéknál nagyon nagy probléma.

A beállításokban bolyongva egyébként még az is szemet szúr, hogy a menü egyáltalán nem változott semmit az alapjátékhoz képest, és mivel a remastered még több beállítást tartalmaz, elég rendesen el lehet veszni a menüben is.

parappa the rapper

A ritmus játékok a PaRappa óta tartalmazzák a kalibrációs beállítást, ami tényleg elengedhetetlen manapság, így érthetetlen, miért nem kapta meg ezt a lehetőséget a felújított verzió. Emiatt, bármennyire is szerethető maga az ötlet és a karakter, nagyon rossz élményekkel zárult a PaRappa the Rapper felújított verziójának kipróbálása.

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük