uncharted-lost-legacy

Uncharted: The Lost Legacy játékteszt

Uncharted Nathan Drake-n túl
Látvány
90
Játékélmény
86
Hangok és zene
91
Irányítás
89
Olvasók Szerint1 Vote
97
Gyönyörű tájak
Felfedezés
Jól megírt párbeszédek
Értékes, és fejlődő emberi kapcsolatok
Unalmas harcok
Érdektelen főszál
91
AJÁNLOTT

Az Uncharted: The Lost Legacy egy kiegészítőnek indult, ami több dologban is megmutatkozik már a játék elején, de hamar kiderül, hogy ki akar törni a korlátok közül.

uncharted-lost-legacy

Ezt szerencsére észrevette a Naughty Dog is, és elvetette a DLC ötletét, helyette pedig egy teljes értékű játékot tettek le az asztalra.

A két főhős, Chloe Frazer és Nadine Ross célja, hogy felkutassák egy elveszett város ősi kincseit, még az előtt, hogy ugyanezt megtennék a rossz fiúk. Az úton persze számos akadály vár rájuk, melynek kevésbé élvezetes elemei a harcok, amik bár az Uncharted 4 óta tovább javultak, a játék többi része sajnos – vagy szerencsére – annyival jobb, hogy a lövöldözés inkább csak töltelék jellegűnek hat. Az összeütközésekben segítségünkre van a rejtőzködés, az ellenfelek megjelölése (kivéve a legnehezebb nehézségi fokozaton), illetve maga Nadine Ross is, aki szintén képes azon ellenfelek megjelölésére, akiket nem vettünk észre. A játék végéhez közeledve a harcok sajnos még fárasztóbbak és kiszámíthatóbbak.

A fejtörők közt vannak érdekesebb és már ismerős húzások is, de mindegyikük közös előnye, hogy sokkal üdítőbbek, mint a harc, nem beszélve a felfedezésről, ami természetesen a játék egyik gyöngyszeme.

Chloe és Nadine a korábbi játékokban már látott mászási technikákat itt is használja, mint kampó, köteleken való himbálózás, csákány, stb. A játék egyik pontjából a másikba való eljutás történhet gyaloglás, mászás, vagy kocsikázás közben, és eközben a két főhős folyamatosan társalog egymással. Érdekesség, hogy minden fejezetben van plusz feloldható párbeszéd elem, melyet úgy lehet feloldani, hogy megnyomjuk a háromszöget, ha megjelenik Nadine feje felett.

Elsőre érződik, hogy Chloe sokban hasonlít Nathan-re: tele van szarkazmussal és magabiztos, míg Nadine egy privát hadsereg volt vezetőjeként fegyelmezett, elővigyázatos és veszélyes. Ez rögtön kiderül már az első pár percben abból is, hogy leszidja Chloe-t a késésért.

A főhősök viselkedése és párbeszéde nagyszerűen meg van írva, és a legjobb akciófilmekben is látott párosok fénykorát idézik. A két nő kapcsolata szórakoztató, az elején könnyed, de a játék alatt folyamatosan fejlődő. Vannak hullámvölgyek, azonban a játék legélvezetesebb pillanatai közé ezek a dolgok tartoznak, nem pedig a történet fő szála.

Bár a Lost Legacy ismét festői tájakat jelenít meg a szemünk előtt, és a felfedezés csodája még mindig megvan, a játék természetesen nagyon ismerősen hat azoknak, akik játszottak a negyedik résszel. Az egyetlen új dolog a két főhős, akik szerencsére olyan párost alkotnak, hogy simán elképzelhető velük egy folytatás. Fura, de az új Uncharted bebizonyította, hogy nem Nathan Drake-től volt csak olyan jó az Uncharted. A Naughty Dog még mindig tud.

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük