A Diablo 2 örök: ladder karbantartás és karakter reset várható

Több, mint 13 évvel a megjelenés után, a Diablo 2 még mindig él, és nem csak az emlékeinkben, hanem ennyi év után még mindig aktív játékosbázissal rendelkezik. A játék a mai napig összehasonlítási alap a hack’n’slash és dungeon crawler műfajban. A Diablo 2 hamarosan nagyobb karbantartáson esik át, mely során ránéznek a ladderre.

A november 26-i karbantartás reseteli majd a ladder rendszert és új szezon köszönt be. A Blizzard időről-időre megejti ezt a resetet, hogy az új játékosoknak tiszta talajt toljon a lába alá. Újra kezdődhet a véget nem érő grind. A karakterek azért természetesen nem vesznek el, a ladder karakterek átköltöznek a normál rendszerbe, ahol továbbra is elérhetőek lesznek. A online ladder rendszerben egyébként gyorsabb és erősebb szörnyek és sokkal jobb loot található, mint a normál verzióban.

„A szerverek várhatólag 6 órán keresztül lesznek elérhetetlenek, mely idő alatt minden ladder karakter nem-ladder rendszerbe kerül át,” jelentette be a Blizzard szerdán. „A nem-ladder rendszerbe átkerülő karakterekhez nem nyúlunk hozzá, minden ugyanúgy marad, kivéve, hogy ezután már nem lesznek érhetőek ladder rendszerben és nem használhatják a csak ladderben elérhető, pl. rúnaszavakat.”

A második rész mindent elsöprő sikerét mi sem bizonyítja jobban, hogy annyi játékos játssza a játékot még mindig, hogy karbantartásra szükség van.

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük