World of Warcraft: Shadowlands

A Shadowlands nevet viseli a World of Warcraft következő kiegészítője

A World of Warcraft: Shadowlands lesz a következő WoW kiegészítő.

World of Warcraft: ShadowlandsA BlizzCon 2019-en bejelentették a World of Warcraft: Shadowlands című következő kiegészítőt.

A kiegészítőben, Sylvanas Windrunner átszakítja a holtak világa és Azeroth közt húzódó fátylat, a játékosok pedig megtapasztalhatják a túlvilág „csodáit és borzalmait” egyaránt.

A Shadowlandsre való belépéskor a játékosokra a holtak birodalma vár. Normális esetben az eltávozott lelkek aszerint csatlakoznak a holtak birodalmához, hogy milyen életet éltek, most viszont minden lelket a Mélységbe taszítanak, ahol a legelvetemültebbek szenvednek örökkön-örökké. Miközben próbálják a dolgokat a normális mederbe terelni, és felfedni Sylvanas tervét, a játékosok Szövetségekhez csatlakozhatnak, akik a Shadowlands különböző síkjait irányítják.

A Szövetségek tulajdonképp a Shadowlands nagyhatalmai és négy frakció létezik, akikhez csatlakozhatunk:

 • A rendíthetetlen Kyrian of Bastion, akiknek feladata, hogy a lelkeket biztonságban átszállítsák a halandó világból a Shadowlandsre.
 • A titokzatos Night Fae of Ardenweald, akik a természet lelkeit védelmezik azoktól, akik meggátolnák azok újjászületését.
 • A ravasz Venthyr of Revendreth, akik az arrogáns és hiú lelkeken lakmároznak a bőség és fájdalom gótikus világában.
 • A háborús Necrolords of Maldraxxus, akik Shadowlands védelmének első vonalát képezik.
 • Shadowlandsen tett utuk során, a játékosok a Warcraft világának olyan rég elhunyt karaktereivel is találkozhatnak, mint Uther the Lightbringer, vagy Kael’thas.

A Blizzard közzétette azokat az újdonságokat is, amikre a Shadowlands kiegészítő megjelenésével számíthatunk.

World of Warcraft: Shadowlands újdonságok

 • Fedezd fel a Holtak Birodalmát: A World of Warcraft történelmében először, a játékosok beléphetnek a Shadowlandsre, és öt új zónán keresztül tapasztalhatják meg annak csodáit és borzalmait – Bastion ragyogó mezőit, Maldraxxus csatamezejét, Ardenweald végtelen alkonyatát, Revendreth fényűző erődeit, és a borzalmas Mélységet.
 • Szerezd meg a Szövetség Erejét: A játékosok szövetségeket köthetnek a Shadowlands zónáinak uraival, akikhet külön kampányok tartoznak. A szintlépések során új, választható, karakterosztály specifikus képességek birtokába juthatnak. Bizonyos Szövetséges taggal lelki köteléket is létrehozhatnak, mely további bónuszokhoz juttatják a karaktert.
 • Nézz szembe az Átkozottak Tornyával: A Mélység szívében fekszik Torghast, az Átkozottak Tornya, mely egy elátkozott börtön, ahol az univerzum legborzalmasabb lelkei vannak elzárva. A roguelike játékok által inspirált, folyton változó folyosók és csarnokok miatt sokkal jobb élmény lesz újra és újra eljutni a Börtönőrhöz. Azok, akik képesek eleget tenni a kihívásnak, legendás kincsekre számíthatnak.
 • Minden Szint Számít: A Shadowlandsben új szintlépési rendszer lép életbe, és minden egyes teljesített szint komoly fejlődésnek számít majd. A jelenleg maximum szinten álló játékosok 50-es szinten kezdik majd a Shadowlands-t, a szintkorlát pedig 50-es szint lesz.
 • Feltámad a Holtak Új Serege: Bolvar Fordragon, a paladin, aki szükségből fejére húzta a Lich King sisakját, hogy kordában tarthassa a Scrourge-t, Azeroth szerte toboroz hősöket, hogy erősítést küldjön Acherus Death Knightjainak. A Shadowlandsben minden szövetséges faj lehet Death Knight – beleértve a pandareneket is.
 • Továbbfejlesztett Karakterkészítési Lehetőségek: számos új kinézet kerül a játékba minden fajhoz, mely minden játékos számára elérhetővé válik új karakter készítésekor (vagy ha megváltoztatja karaktere kinézetét a fodrásznál.)

A kiegészítő jövő december 31. környékén érkezik, és már előrendelhető. A Shadowlands kiegészítő három különböző változatban érhető majd el, melyekből az alapváltozat 39.99 eurós áron vásárolható meg.

A Heroic Editionben a kiegészítőn kívül a játékosok kapnak 120-as karakterfejlesztést, egy Ensorcelled Everwyrm mountot, amely egy olyan küldetéssorozatot indít el, mely során a játékosok megszerezhetik a Vestments of the Eternal Traveler transmogrification szettet.

A 74.99 euróért elérhető Epic Edition tartalmazza az Anima Wyrmling petet, a Wraithchill fegyver effekt kinézetet, az Eternal Traveler Hearthstone-t egyedi effekttel és 30 nap játékidőt. Az Epic Edition természetesen tartalmazza a Deluxe bónuszait is.

A Heroic és Epic kiadások minden bónusza aktiválódik, amint megvásároltad a Shadowlands kiegészítőt. Ezen kívül minden Allied és pandaren faj Death Knight lehet, amint a a Visions of N’Zoth tartalomfrissítés élesedik a szervereken.

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük