Diablo: Immortal

A Diablo: Immortal mobiljáték volt a nagy Diablo bejelentés

A BlizzCon 2018-on Diablo Immortal néven új Diablo MMO-t jelentettek be mobil készülékekre.

A Diablo játékok legújabb tagja a Diablo: Immortal, és kizárólag mobil készülékeken lesz elérhető. A játék a Diablo 2: Lord of Destruction és a Diablo 3 kezdete közt játszódik.

A Diablo Immortal egy mmo akció-RPG, ami Android és iOS készülékeken játszható majd a hat karakter,  Barbarian, Crusader, Demon Hunter, Monk, Necromancer, és Wizard valamelyikét irányítva.

Mindegyikük külön képességekkel rendelkezik és a következő frissítésekben még több játszható osztály várható.

„A Diablo Immortal egy élő, lélegző és folyamatosan fejlődő élményt nyújt, melyben a jövőben  új történet bontakozik ki, és új játszható karakterek, illetve kihívások kerülnek be,” mondta el a Blizzard.

A játékosok a Sanctuary világában találkozhatnak majd a többi démonvadásszal is, fejleszthetik felszereléseiket, illetve újakat készíthetnek, és csoportba verődbe folytathatják kalandozásaikat.

A Diablo Immortalt a Blizzard a NetEase-zel közösen fejlesztik, és sima átmenetet ígérnek a billentyűzet-egér párosról az érintőképernyőkre.

A rajongók részéről a Diablo Immortal már rögtön a bejelentés után keserű visszhangot kapott. Volt, aki a BlizzCon-on élőben tette fel a kérdést, hogy ez most ugye csak egy szezonon kívüli, áprilisi tréfa.

A YouTube-ra felkerült bejelentő videó is nagyon kapja az ívet, a Blizzard konkrétan törölte a videót, majd újra feltette azt, mert a dislike-ok több százezres nagyságban nyomták a párezer darabos kedvelések számát. Az új videó sem áll jobban, a cikk írásának idején 87ezer dislike és 4ezer like-nál jár az arány. A hozzászólásokról ne is beszéljünk.

Nagy valószínűség szerint a fejlesztőcsapatot nem lepi meg a reakció, ugyanis a rajongók a negyedik résztől kezdve, egészen a második rész felújított verzióján keresztül sok mindenre vártak a „nagy” Diablo bejelentés hírének hallatán, de csak kevesen merték viccből felhozni, hogy mobilra szánt Diablót kapunk.

Megtörtént, majd meglátjuk, milyen lesz.

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük