A free-to-play rendszer sem segített, leállítják az Evolve fejlesztését

A Turtle Rock bejelentette, hogy a mai naptól nem fejlesztik tovább az Evolve-ot.

„Hatalmas lelkesedéssel indítottuk útjára az Evolve-ot, és bár öt és fél évet töltöttünk el a Shear bolygón vadászokkal és szörnyekkel, nem érezzük, hogy elég lett volna,” írja a stúdió a weboldalukon.

[blockquote]így jár az a játékfejlesztő, akiknek nincs pénzük saját magukat támogatni és nem birtokolják saját játékaikat[/blockquote]

„Többet akartunk, de sajnos a mai nap volt az utolsó, hogy a Turtle Rock Studios dolgozhatott az Evolve-on.”

Szóval nincs több új tartalom, frissítés, sem pedig támogatás az Evolve: Stage 2-hoz. A játékot kiadó 2K Games egyelőre nem tervezi, hogy lelőnék a szervereket, szóval lehet játszani.

A játékot fejlesztő Turtle Rock nem vallotta be nyíltan, hogy mi áll a döntés hátterében, de az „így jár az a játékfejlesztő, akiknek nincs pénzük saját magukat támogatni és nem birtokolják saját játékaikat” mondatból arra lehet következtetni, hogy az Evolve-ot kiadó 2K Games állította le a játék fejlesztését.

Ezzel együtt a Turtle Rock megköszönte a THQ-nak és a 2K-nak hogy fektettek a projektbe, illetve azt is, hogy 2K pénzügyileg támogatta az Evolve free-to-play-re váltását. Ez biztosította volna be az Evolve jövőbeni fejlesztésének pénzügyi hátterét, ha sikeres lett volna.

Ennyi volt hát! Az Evolve-nak sosem sikerült igazán beindulnia, de ez sajnos benne van a pakliban, mikor egy új cím, és egy újfajta játékstílus bukkan elő. Azért én inkább a pofátlan árazást, és a kaotikus csomagokat, illetve a pénzes multiplayert hibáztatom.

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük