Az Assassin’s Creed 3 fejlesztői alábecsülték a tengeri csaták népszerűségét

Az Assassin’s Creed 3 tengeri csatái akár egy önálló játék is lehetne, mondta el Alex Hutchinson kreatív igazgató.

Hutchinsonnak és az Ubisoftnak tetszett ez az újító ötlet, de nem akarták túlságosan előtérbe helyezni.

Az ötlet taglalása során rájöttünk, hogy nem igazán készítettek még harmadik személyű akció-kaland hajózós játékot, mármint mostanában. Ezért gondoltuk úgy, oké, ez valami egészen új, túl kockázatos lenne egy különálló játékot írni rá.”

„Mostanra azonban kiderült hogy talán alábecsültük az ötletet, ugyanis nagyon nagy sikere van.

A tengeri csaták elég sok embert vonzott a kiállításon és Hutchinson elmondása szerint, nem csak az újítás miatt van benne, hanem komoly eleme az Assassin’s Creed 3 által lefedett történelem időszakának.

Amerika történelmében a hajózásnak kulcsfontosságú szerepe volt. Így érkeztek a külföldiek és minden lényeges import cikkhez is jutottak hozzá,” mondta.

„A francia flotta Yorktown-ban blokádot vont a kikötő köré és megakadályozta az importot. Ez meggátolta a briteket, hogy ellássák a katonáikat, mely közvetlen okként játszott közre abban, hogy a britek feladták a harcot az amerikai polgárháborúban. Úgy gondoltuk, ezt mindenképp meg kell csinálnunk.

Az Assassin’s Creed 3 októberben érkezik, PlayStation 3 és Xbox360 konzolokra, majd egy hónapra rá, novemberben a PC tulajok is megkaparinthatják.

A Wii U verzió még nem kapott dátumot.

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük