Google Stadia

Nem lesznek olcsóbbak a játékok Stadián, mint konzolon

A Google megerősítette, hogy a Stadia platform játékai nem lesznek olcsóbbak a PlayStation 4, vagy Xbox One konzolokra készült játékoknál.

Google Stadia

Ez egyelőre azért is fontos, mert a Stadia alap változata csak valamikor jövőre indul, úgyhogy aki szeretné a szolgáltatást használni novembertől, annak le kell perkálnia a havi $10 összegű Pro előfizetést.

Egyelőre tehát ez úgy néz ki, hogy a havi előfizetési díj mellé még meg kell venni a teljes áras játékot is. „Nem értem, miért kéne olcsóbbnak lennie,” mondta Phil Harrison, a Stadia vezére.

Harrison érvelése szerint a játékosok a megvásárolt játékot bármilyen eszközön élvezhetik, így nem gondolja, hogy a Stadia játékoknak olcsóbbnak kellene lenniük.

A Stadia játékok árai tehát valahol 18.000 – 21.000 Ft környékén alakulnak majd, amihez jön még a havi díj.

Mindehhez kell még egy Stadia hardver, valamint egy atom stabil, nagyon gyors és nyilván korlátlan adatforgalmú internetkapcsolat is.

Én nem értek hozzá, de a Google bizonyára talált egy olyan célközönséget, aki a TV-re kötött konzol helyett, inkább fizet havonta egy havidíjat, megveszi a teljes áras Stadia játékot és bármerre jár, olyan internetkapcsolat veszi körül, hogy bármilyen készüléken élvezheti a játékot.

A Google Stadia Pro része november 19-én rajtol el.

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük