Az internet népe összedobott egy gépet a srácnak, akinek alig futott az Overwatch

Napról-napra könnyű hitünket veszteni az interneten terjedő tartalom miatt, de néha átszűrődik egy kis fény a vastag mocskon.

Ethan-nel ez történt, mikor hazatérve azt látta a redditen, hogy új PC alkatrészeket kap hamarosan. Miért?

Órákkal azelőtt, Ethan egy gif-et rakott ki a reddit Overwatch oldalára, amin egy Play of the Game-t tol Reinhardt-tal. A fenti animációról van szó.

„Potátó PC-n játszok az Overwatch-csal, amin elég nehéz összehozni ezt [Play of the Game-et], úgyhogy nagyon örülök, mikor sikerül,” írja. Persze sokan viccelnek a potátó PC-vel, de Ethan nem közéjük tartozik, neki tényleg elég szar gépe van. 800×600 felbontáson futtatja a játékot, és csak néha éri el a 30fps-t. A játékot olyan gépen tolja, ami még a Blizzard által megjelölt minimum követelményeknek sem felel meg. A videokártyája például egy AMD Radeon 8400-as, amin 512MB memóra dolgozik (ez 200 mb-tal kevesebb, mint a minimum követelmény). Csoda, hogy egyáltalán elindul a játék. Szerencsére egy LowSpecGamer nevű YouTuber arc pont azzal foglalkozik, hogy hogyan lehet játékokat futtatni még egy paradicsomon is, és ez az útmutató segített Ethannek, hogy menjen az Overwatch.

Ethan jelenlegi gépe

Szóval Ethan hazatért, és ránézett a Redditre, hogy kinek tetszik a posztja, és jó pár komment fogadta, melyekben az emberek PC alkatrészeket ajánlottak neki. „Milyen videokártyád van? Nekem van egy EVGA 660-am, amit szívesen elküldök,” írta egy játékos. Amikor Ethan visszaírta, hogy köszi, de nem hiszem, hogy a tápom elbírná, egy másik játékos visszaírt, hogy neki van egy táp, amit nem használ már, és odaadja. Aztán jöttek mások, akik alaplapot, majd processzort is ajánlottak.

„Nem találok szavakat,” írja Ethan. „Látni, hogy egy közösség így összetart, és összedolgozik, hogy segítsenek egyetlen emberen. Ha tényleg összejön, és megkapom az alkatrészeket az új PC-re, elsírom magam.”

Egy ilyen embertől jó hallani a nagy igazságot is, amit sokan gyakran elfelejtünk: „Szerintem nem az számít, milyen jó a géped, hanem hogy mennyire vagy elkötelezett a játék iránt.”

 

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük