nintendo switch

Elemzők szerint a Nintendo Switch nagyjából 100.000 Ft környékén kerülhet a polcokra

Bár a Nintendo bejelentette az új konzolt, a Nintendo Switch-et, sok kérdés megválaszolatlan maradt.

Ezekre a megjelenésig hátralévő fél évben biztosan válaszokat kapunk, azonban a tartalom, gép specifikációk, technikai adatok mellett a legnagyobb kérdés a konzol ára lehet.

Több piaci elemzőt is foglalkoztatott már a kérdés: mennyire lőheti be a Nintendo a Switch árát?

Michael Pachter szerint a siker a gép hardveres teljesítményében rejlik. „Ez főleg a hardveres felépítéstől, a siker pedig az ár és a felépítés arányától függ,” mondta.

„Amennyiben a hardveres felszereltség hasonló a PlayStation 4-éhez, az ára valahol $250 és $300 közé tehető majd. Amennyiben ennél gyengébb felszereltségről beszélünk, úgy az ár is csökken,” mondta a Wedbush Securities’ elemzője.

Dr. Serkan Toto, egy ázsiai mobilpiaci szakértő szerint is $300-os plafonról beszélhetünk. Szerinte az sem kizárt, hogy több opcióban lesz majd elérhető a konzol, például elképzelhető egy otthoni dokkoló nélküli verzió.

„A játékosok kemény magja már $299 amerikai dollárnak megfelelő összegért választhat kiváló konzolokat a Microsoft és a Sony kínálatából. A hordozható játékok világát pedig kezdik átvenni az okoskészülékek,” tette hozzá Toto.

Joost van Dreunen, a SuperData-tól hasonlóan vélekedik, de ő még szeretné, ha a cég csomagban árulná a konzol ugyanennyiért, csak plusz egy játékkal, lehetőleg a Zelda vagy Mario Kart valamelyikével. „Remélem, hogy $300 alatt tartják az árat és adnak hozzá egy Zelda-t, vagy Mario Kartot. Ennél drágább árazás súlyosan veszélyeztetné a konzol piaci helyzetét,” mondja Dreunen.

A Wii U árazása és az ahhoz tartozó hardveres felszereltsége volt az egyik oka annak, hogy a rendszer nem úgy szerepelt, ahogy azt a Nintendo remélte. Reméljük, a Wii U hibáiból tanult a cég, és a Switch-csel ezt nem követik el.

 

A Nintendo Switch 2017. márciusában érkezik.

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük