nintendo switch

Minden infó a Nintendo Switch élő bejelentésről

A Nintendo hamarosan a mélyvízbe dobja a Switch konzolt. Nézzük, mit tudunk róla.

nintendo switch

A Nintendo bejelentette, hogy a Switch március 3-án kerül a boltok polcaira Japánban, Amerikában, Európában és más, nagyobb térségekben.

A Switch bolti ára 299.99 euróra tehető, ami nagyjából 90.000,- forintnak megfelelő összeg.

Az új konzol többfunkciós, 6.2 collos érintőképernyővel és 32GB belső tárolóval érkezik, mely microSDXC kártyával bővíthető.

A Switch tartozéka lesz egy jobbos és balos JoyCon irányító, Joycon csuklópánt, a Switch dokk, egy HDMI kábel és egy hálózati adapter.

A konzol ugyanazon az áron kétféle változatban, szürke, illetve színes kontrolleres kiadásban lesz elérhető.

A Pro irányítót a Switch konzoltól függetlenül árusítják majd.

Fontos hír még, hogy a konzol régiófüggetlen lesz.

A Switch online szolgáltatásai 2017. őszéig ingyenesek lesznek, azután a Nintendo az Xbox Live Gold, és a PS Plus mintájára előfizetéses modelben gondolkodik. Erről bővebb információt később kapunk majd.

A Switch akkumulátorának üzemideje 3.5 és 6.5 óra közé tehető.

switch, joycon

A Switch JoyCon kontrollerek egyedi megoldásai

A Switch JoyCon kontrollerek egyedi gyorsulás és mozgásérzékelővel rendelkeznek, beleértve az A, B, X, és Y gombokat és a Home gombot is. Minden JoyCon kontrolleren lesz egy, kizárólag a játék rögzítésére használható gomb is, ami hasonló, a Sony Share gombjához. Az Amiibo és más készülékekhez NFC olvasó is helyt kapott bennük.

A Switchhez két JoyCon irányító jár, de a konzol képes egyszerre nyolc játékost is kezelni. A JoyConok Neon Kék és Neon Vörös színekben is elérhetőek lesznek. A JoyConokhoz csuklópánt is csatolható. Ezzel könnyebb fogni a kontrollert és aktiválódnak az L és R gombok is.

A Switch jobboldali JoyConján infravörös szenzor is található, ami képes a látószögébe eső tárgyak távolságát és alakját érzékelni. Az irányítók rezgő rendszerei olyan finom érzeteket is képesek továbbítani, mint a „jégkockák érzése egy pohárban,” vagy ahogyan egy poharat megtöltünk vízzel.

switch, arms, nintendo

Nintendo játékok a Switchre

Az egyik legérdekesebb játék a JoyCon előbb említett funkciót kihasználó minijáték lesz. Arról van szó, hogy a játékosok anélkül játszhatnak, hogy a képernyőre kéne nézniük. Mindezt úgy, hogy a JoyCont tartva és egymást nézve, próbálják leolvasni a másik érzelmeit. Egészen érdekes partyjátéknak tűnik.

A bejelentés következő játéka az Arms volt. A többszemélyes verekedős játékban minden karakternek lesz egy, vagy több fegyvere. Az Arms valamikor tavasszal jön.

Splatoon 2 tervezett megjelenési ideje nyár. Új fegyverek és pályák várhatók, és a játékhoz a Nintendo különféle rendezvényeket tervez a megjelenés után.

Többször változtattak már a Super Mario koncepcióján, melyek közül a legmeglepőbb húzás a játék 3D-s világban való helyezése volt. Ez szerencsére az egyik legjobb dolog volt, ami történhetett a címmel, és azóta több rész is megjelent 3D-ben. Most is érdekes változás jön, ugyanis a Super Mario Odyssey-ben Mario kilép a Gomba Királyságból, és beleveti magát az „ismeretlenbe”. A játék 2017. karácsonyakor jön.

A Nintendo nem beszélt részletekről, de bemutatta a Mario Kart 8 Deluxe-ot. Az esemény után kaptunk egy trailert is.

splatoon 2

Más által készített Switch játékok

A Nintendo bemutatott néhány harmadik féltől származó játékot is. Köztük a Fire Emblem Warriorst, és a most bejelentett Xenoblade Chronicle 2-t is, amelyekhez trailer is érkezett. A Dragon Quest 11-ről, és Dragon Quest Heroes-ról már tudtunk, de az Atlus bejelentette, az új Shin Megami Tensei játékot.

A Sega is jelen lesz a konzolon, méghozzá nem is kis névvel, ugyanis visszatér Sonic a Sonic Mania-ban, és jön a Puyo Puyo Tetris is. Bár eddig úgy tudtuk kamu, a Bethesda részéről Todd Howard bejelentette, hogy mégiscsak érkezik a Skyrim a Switchre.

Az EA részéről FIFA-t láthatunk majd, még 2017-ben. Azt nem tudjuk, hogy ez a FIFA 17 Switch portja lesz-e, vagy valami egészen más FIFA játék.

A Nintendo ezután egy kisfilmet futtatott, amiben több játék is feltűnt, melyből rögtön ki kell emelnünk a Street Fighter 2-t.

Zelda Breath of the Wild

The Legend of Zelda: Breath of the Wild

A végére az egyik legjobban várt játékról tartogatott nekünk infót a Nintendot. Ugorjunk rögtön a legfontosabbra. A The Legend of Zelda: Breath of the Wild március 3-án jelenik meg, a Nintendo Switch konzollal egyetemben. Igen, mégis. Minden oké.

Ezzel együtt kaptunk egy új videót is, ami szép zenével, mászkálással kezd, aztán bedurvul. Itt nézhetitek.

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük