Mike Morhaime lemond

Lemond Mike Morhaime, a Blizzard elnöke

A World of Warcraft, Diablo, és Overwatch sikereiért is felelős Mike Morhaime lemond elnökségi tisztjéről.

Mike Morhaime lemond

Mike Morhaime lemond – Mike Morhaime az 1991-es alapítás óta a Blizzarddal van, ám akkoriban még nem is ez volt a cég neve, hanem Silicon & Synapse. A posztot a World of Warcraft veterán J. Allen Brack fogja betölteni, aki rögtön Morhaime-ot váltja.

Az Activision Blizzard megerősítette, hogy Morhaime „a továbbiakban stratégiai tanácsadóként marad a céggel.” Ezen kívül Ray Gresko fejlesztési igazgató és a Blizzard egyik alapítója, Allen Adham – aki két éve tért vissza újra a céghez – is csatlakoznak a cégvezetéshez.

“A Blizzard nagyszerű játékokról szőtt álmok alapították, és az a tervem, hogy továbbra is elkötelezett leszek a minőség, a közösségünk és célkitűzéseink iránt,” mondta J. Allen Brack.

J. Allen Brack 12 éve van a Blizzardnál és jelenleg a World of Warcraft vezérigazgatója.

„Az iparág megannyi tehetséges emberével eltöltött oly sok év után, számos játékkal és benépesített világgal a hátam mögött, most elérkezettnek láttam az időt, hogy valaki másnak a kezébe adjam a Blizzard Entertainment vezetését,” mondta Morhaime.

„Hálás vagyok a Blizzard minden munkatársának a kemény munkájukért, elkötelezettségükért és kreativitásukért. A küldetésünkbe vetett hitük, és a játékosok iránti szeretetük vitte olyan magaslatokba a Blizzardot, amiről álmodni sem mertem.”

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük