A Microsoft a héten már beszél az Xbox Scorpio erejéről

A Microsoft még a hét vége előtt lerántja a leplet az Xbox Project Scorpio hardveres specifikációról.

Csütörtökön 15:00 órakor kezdődik az „exkluzív Xbox Scorpio bemutató”, melyen a találgatások szerint megismerjük a Project Scorpio pontos felépítését és 4K felbontásban csodálhatjuk majd meg a Forza Motorsport 7-et.

Az értesülések szerint a Project Scorpio nem lesz túl nagy, és belső tápegységgel rendelkezik majd. Az valószínűtlennek tűnik, hogy a holnapi bemutatón megismerjük a konzol pontos kinézetét, és végleges nevét.

A hardveres bejelentés főleg azért került korábbra, mert az idei E3-on a cég már valószínűleg csak az új konzolra megjelenő játékokkal akar foglalkozni.

A Microsoft korábban már bejelentette, hogy a Project Scorpio 6 teraflops teljesítményre képes, ami jelentős növekedés a vetélytárs PlayStation 4 Pro 4.2 teraflops teljesítményéhez képest. Amúgy a teraflops a grafikai számításokban használatos mértékegység, szóval ez nagyon leegyszerűsítve annyit tesz, hogy erőteljesebb grafikai munkákra képes a konzol.

Ezen kívül a 8GB-os DDR3 memóriát a Microsoft 32MB ESRAM-mal támogatott 12GB DDR5-re cseréli. Csütörtökön azt is megtudjuk majd, hogy az AMD új, Ryzen processzorait használja-e majd az új konzol.

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük